
Ognista karkówka z grilla
Składniki
OGNISTA KARKÓWKA Z GRILLA:
- Kikkoman Sos sojowy
- TABASCO® Chipotle Sauce
- 600 g karkówki
- Sałata lodowa lub masłowa
DIP POMIDOROWY:
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Mutti Pelati Pomidory Całe
- TABASCO® Jalapeño Sauce
- 1/2 cebuli szalotki
- 1/2 czosnku
- 4 listki świeżej bazylii
- Łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
DIP OGÓRKOWY:
- Develey Vegan Majo
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- TABASCO® Habanero Sauce
- Duży ogórek
- Mały pęczek koperku
- Limonka
- Cebula czerwona
Sposób przygotowania
OGNISTA KARKÓWKA Z GRILLA:
Karkówkę podziel na porcje i rozbij lekko tłuczkiem. Następnie włóż do marynaty zrobionej z Sosu sojowego Kikkoman. Odstaw na 20 minut.
Po tym czasie grilluj mięso przez 5-6 minut z każdej strony, aż będzie rumiane i smaruj TABASCO® Chipotle Sauce, który idealnie dopełni smak karkówki.
Karkówkę podawaj z sałatą, świeżymi warzywami oraz wybranym dipem.
Smacznego 😊!
DIP POMIDOROWY:
Pomidory Pelati Mutti wyjmij z puszki i odsącz z nadmiaru soku, następnie pokrój w kostkę. Cebulę szalotkę obierz i razem z czosnkiem również pokrój drobno i dodaj do pomidorów.
Dodaj sok pomidorowy, który pozostał w puszce po wyjęciu pomidorów, dodaj oliwę z oliwek extra virgin, posiekane listki bazylii, TABASCO® Habanero Sauce oraz Cytrusowy sos sojowy PONZU Kikkoman.
DIP OGÓRKOWY:
Ogórka obierz, a następnie przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Koperek pokrój drobno i dodaj do ogórka. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem wegańskim Vegan Majo Develey oraz Cytrusowym sosem sojowym PONZU Kikkoman. Na koniec dodaj kilka kropli soku z limonki.