Oscypek na ciepło z sosem TABASCO® i żurawiną
Składniki
- Develey Żurawina
- TABASCO® Pepper Sauce
- Oscypek lub kilka małych wędzonych redykołek
- Mała sałata rzymska
- Kilka listków purpurowej bazylii
- Garść orzechów laskowych
- Kawałek masła
- 2-3 łyżki śmietanki 30%
- Kilka gałązek rozmarynu
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej kawałek masła. Wrzuć kawałek oscypka lub redykołkę i obsmaż przez kilka minut po każdej ze stron.
Dorzuć kilka porwanych na mniejsze części liści sałaty rzymskiej, żeby się poddusiła. Całość podlej słodką śmietanką, dodaj gałązkę rozmarynu.
Dla nadania ostrości przypraw kilkoma kroplami sosu TABASCO® Pepper Sauce.
Podawaj z Żurawiną Develey lub inną domową konfiturą z całymi owocami, listkami bazylii purpurowej i prażonymi orzechami laskowymi.
Smacznego 😊!