Powrót
Udostępnij:

Oscypek na ciepło z sosem TABASCO® i żurawiną

30 min
3-4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Polska

Składniki

  • oscypek lub kilka małych
    wędzonych redykołek
  • mała sałata rzymska
  • kilka listków purpurowej bazylii
  • garść orzechów laskowych
  • kawałek masła
  • 2-3 łyżki śmietanki 30 %
  • TABASCO® Sauce
  • Żurawina do mięs i serów Develey
    (220 g)
  • kilka gałązek rozmarynu

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej kawałek masła. Wrzuć kawałek oscypka lub redykołkę i obsmaż przez kilka minut po każdej ze stron.
  2. Dorzuć kilka porwanych na mniejsze części liści sałaty rzymskiej, żeby się poddusiła. Całość podlej słodką śmietanką, dodaj gałązkę rozmarynu.
  3. Dla nadania ostrości przypraw kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
  4. Podawaj z Żurawiną Develey lub inną domową konfi turą z całymi owocami, listkami bazylii purpurowej i prażonymi orzechami laskowymi.

Produkty z przepisu

array(0) { }