
Oscypek na ciepło z sosem TABASCO® i żurawiną
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Polska
Składniki
- oscypek lub kilka małych wędzonych redykołek
- mała sałata rzymska
- kilka listków purpurowej bazylii
- garść orzechów laskowych
- kawałek masła
- 2-3 łyżki śmietanki 30 %
- TABASCO® Sauce
- Żurawina do mięs i serów Develey (220 g)
- kilka gałązek rozmarynu
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej kawałek masła. Wrzuć kawałek oscypka lub redykołkę i obsmaż przez kilka minut po każdej ze stron.
- Dorzuć kilka porwanych na mniejsze części liści sałaty rzymskiej, żeby się poddusiła. Całość podlej słodką śmietanką, dodaj gałązkę rozmarynu.
- Dla nadania ostrości przypraw kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
- Podawaj z Żurawiną Develey lub inną domową konfi turą z całymi owocami, listkami bazylii purpurowej i prażonymi orzechami laskowymi.