Panierowany ser

Panierowany ser rozpływający się w ustach

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Develey Sos Tatarski lub Develey Sos Czosnkowy 
  •        Develey Żurawina 
  •        2 jajka
  •        350 g twardego żółtego sera
  •        Słodka papryka
  •        Oregano
  •        Bazylia
  •        Sól, pieprz
  •        5-6 łyżek bułki tartej
  •        Olej do smażenia

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawami, roztrzep jajka.

  2. Ser pokrój w grube plastry, zanurz w jajku, następnie dokładnie obtocz w bułce tartej, czynności powtórz.

  3. Rozgrzej olej na patelni i na małym ogniu podsmaż ser z obu stron na złoty kolor.

  4. Ser najlepiej komponuje się z Sosem Tatarskim Develey lub Sosem Czosnkowym Develey oraz odrobiną Żurawiny Develey.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

400 g
5,49 zł 6,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,99 zł
220 g
7,86 zł