Pieczone marchewki z masłem orzechowym

Pieczone marchewki z masłem orzechowym i sezamem

Czas Przygotowania 60 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Develey Dressing Z Pomarańczą i Imbirem

  •        1 kg marchewki

  •        1 łyżka masła orzechowego

  •        1 łyżka miodu

  •        1,5 łyżki oliwy z oliwek

  •        1 łyżka czarnego sezamu

  •        1/3 łyżeczki: ostrej papryki, imbiru, cynamonu, kurkumy, kminu rzymskiego

  •        2-3 gałązki rozmarynu

  •        Sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C. Marchewkę obierz, pokrój wzdłuż na 2 części. Dopraw solą i pieprzem.

  2. W miseczce wymieszaj przyprawy z masłem orzechowym, miodem i oliwą z oliwek, polej po marchewkach i dokładnie obtocz każdą marchewkę w mieszance.

  3. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem, ułóż na niej marchewki i piecz przez 45 minut (po 30 minutach marchewkę przemieszaj i nakryj kawałkiem folii aluminiowej).

  4. Posyp czarnym sezamem i polej Dressingiem Develey Z Pomarańczą i Imbirem.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

200 ml
Naklejki
vegan
4,99 zł
Please select