Pieczony schab ze śliwką

Pieczony schab ze śliwką

Czas Przygotowania 105 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Śliwki podduś w Sosie sojowym Kikkoman z dodatkiem wody, po ostudzeniu odcedź. Schab opłucz. Za pomocą długiego, wąskiego noża zrób otwór przez środek wzdłuż mięśnia.

  2. Następnie nafaszeruj schab śliwkami, zwiąż sznurkiem, posól, popieprz i obsmaż równomiernie na niewielkiej ilości oleju, aż skórka będzie apetycznie zrumieniona.

  3. Z Sosu sojowego Kikkoman, łyżki miodu, oleju, drobno posiekanego czosnku i majeranku sporządź marynatę, którą dokładnie wetrzyj w mięso.

  4. Piecz schab w 180°C przez ok. 1-1,5 godziny.

  5. Serwuj z Musztardą Miodową Develey Premium lub Sosem Czosnkowym Develey

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select