
Pikantna i chrupiąca sałatka z kurczakiem
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Polska
Składniki
- 400 g filetu z piersi z kurczaka
- 1 średnia główka sałaty lodowej
- 1 średnia marchewka
- 1 średnia czerwona cebula
- garść pestek ze słonecznika
- dowolny Dressing Sałatkowy Develey
- sól, pieprz
- kilka łyżek majonezu
- kilka gałązek świeżej kolendry
- TABASCO Sauce
- sól
Sposób przygotowania
- Majonez wymieszaj z posiekaną drobno kolendrą, dopraw do smaku sosem TABASCO®. Odstaw na kilka minut, aby się smaki przegryzły.
- W tym czasie oczyść, umyj i osusz fi lety z kurczaka. Przypraw je solą i świeżo mielonym pieprzem i usmaż na patelni grillowej.
- Sałatę lodową oczyść i porwij na kawałki. Marchewkę i cebulę obierz. Używając obieraczki do warzyw zetnij kilkanaście strug z marchwi. Cebulę pokrój w bardzo cienkie krążki. Sałatę wymieszaj z warzywami.
- Posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami ze słonecznika. Na wierzchu ułóż pokrojone na mniejsze kawałki grillowane fi lety z kurczaka.
- Wszystko polej delikatnie sosem z kolendrą i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
- Serwuj z ulubionym dressingiem sałatkowym Develey.