Powrót
Udostępnij:

Pikantna i chrupiąca sałatka z kurczakiem

30 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Polska

Składniki

  • 400 g filetu z piersi z kurczaka
  • 1 średnia główka sałaty lodowej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia czerwona cebula
  • garść pestek ze słonecznika
  • dowolny Dressing Sałatkowy Develey
  • sól, pieprz

DO SOSU:

  • kilka łyżek majonezu
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • TABASCO Sauce
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Majonez wymieszaj z posiekaną drobno kolendrą, dopraw do smaku sosem TABASCO®. Odstaw na kilka minut, aby się smaki przegryzły.
  2. W tym czasie oczyść, umyj i osusz fi lety z kurczaka. Przypraw je solą i świeżo mielonym pieprzem i usmaż na patelni grillowej.
  3. Sałatę lodową oczyść i porwij na kawałki. Marchewkę i cebulę obierz. Używając obieraczki do warzyw zetnij kilkanaście strug z marchwi. Cebulę pokrój w bardzo cienkie krążki. Sałatę wymieszaj z warzywami.
  4. Posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami ze słonecznika. Na wierzchu ułóż pokrojone na mniejsze kawałki grillowane fi lety z kurczaka.
  5. Wszystko polej delikatnie sosem z kolendrą i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
  6. Serwuj z ulubionym dressingiem sałatkowym Develey.

Produkty z przepisu

array(0) { }