Majonez wymieszaj z posiekaną drobno kolendrą, dopraw do smaku sosem TABASCO®. Odstaw na kilka minut, aby się smaki przegryzły.
W tym czasie oczyść, umyj i osusz fi lety z kurczaka. Przypraw je solą i świeżo mielonym pieprzem i usmaż na patelni grillowej.
Sałatę lodową oczyść i porwij na kawałki. Marchewkę i cebulę obierz. Używając obieraczki do warzyw zetnij kilkanaście strug z marchwi. Cebulę pokrój w bardzo cienkie krążki. Sałatę wymieszaj z warzywami.
Posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami ze słonecznika. Na wierzchu ułóż pokrojone na mniejsze kawałki grillowane fi lety z kurczaka.
Wszystko polej delikatnie sosem z kolendrą i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
Serwuj z ulubionym dressingiem sałatkowym Develey.