
Przepyszne spaghetti z krewetkami
Składniki
- Mutti Polpa Pomidory Drobno Krojone
- Rummo Spaghetti Linguine 13 Spaghetti Płaskie
- TABASCO® Sriracha Sauce
- 25 g masła
- 250 g krewetek
- Świeża bazylia
- Świeża kolendra
- Pieprz młotkowany/świeżo mielony
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej masło i dodaj krewetki. Smaż je około 1 minutę z każdej strony.
Dodaj ugotowany al dente makaron prosto z garnka i zalej całość Polpą Pomidorową Mutti, skrop TABASCO® Sriracha Sauce. Wrzuć do tego posiekaną bazylię. Dopraw odrobiną soli.
Całość smaż ok. 1 minuty i co jakiś czas energicznie mieszaj, aby nić nie przypalić.
Danie podaj w głębokim talerzu, delikatnie posyp pieprzem młotkowanym oraz udekoruj listkami świeżej kolendry.
Smacznego 😊!