
Przepyszne tosty z krewetkami
Składniki
- TABASCO® Chipotle Sauce
- Develey Premium Musztarda Sarepska
- 8 obranych i oczyszczonych krewetek
- 4 kromki pieczywa tostowego
- 100 g startego parmezanu
- Garść liści baby szpinak
- 1 ząbek czosnku
- Masło
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
Oczyszczone i obrane krewetki przełóż do miski, skrop oliwą, zetrzyj czosnek.
Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, następnie wędzonym TABASCO® Chipotle Sauce.
Grilluj krewetki na nagrzanym grillu do chwili, gdy przestaną być przeźroczyste.
Przesmaruj od wewnątrz tosty masłem, a następnie Musztardą Sarepską Develey Premium.
Ułóż w kolejności warstwę startego sera, baby szpinak i ponownie ser, złóż tosty i grilluj do chrupkości.
Przełóż tosty na talerz, przekrój po przekątnej. Serwuj z wcześniej przygotowanymi krewetkami.
Smacznego 😊!