
Sałatka z kuskusem, fetą i ogórkiem
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Składniki
- ½ szklanki kuskusu
- 1 szklanka wody
- 1 ogórek
- 1 łyżka posiekanej cebuli
- 1 seler naciowy (tylko zielona część)
- garść świeżej mięty
- garść świeżej kolendry
- ½ granatu
- 125g fety
- 10 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Kikkoman Ponzu
Sposób przygotowania
Kuskus zalać gorącą wodę i przykryć na 5 minut. Wymieszać widelcem i odstawić na bok.
Ogórek pokroić w kostkę, posiekać bardzo drobno cebulę i seler. Pokroić pomidorki
koktajlowe, miętę i kolendrę i usunąć nasiona granatu. Fetę pokroić na małe kostki.
Połączyć wszystkie składniki w misce, polać oliwą z oliwek i cytrusowym sosem sojowym Kikkoman Ponzu. Podawać na świeżo.