Sałatka z kuskusem, fetą i ogórkiem

Sałatka z kuskusem, fetą i ogórkiem

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • ½ szklanki kuskusu
  • 1 szklanka wody
  • 1 ogórek
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • 1 seler naciowy (tylko zielona część)
  • garść świeżej mięty
  • garść świeżej kolendry
  • ½  granatu
  • 125g fety
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Kikkoman Ponzu

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Kuskus zalać gorącą wodę i przykryć na 5 minut. Wymieszać widelcem i odstawić na bok. Ogórek pokroić w kostkę, posiekać bardzo drobno cebulę i seler. Pokroić pomidorki koktajlowe, miętę i kolendrę i usunąć nasiona granatu.  Fetę pokroić na małe kostki. Połączyć wszystkie składniki w misce, polać oliwą z oliwek i cytrusowym sosem sojowym Kikkoman Ponzu. Podawać na świeżo.

Produkty z Przepisu

150 ml
12,99 zł

Inne Przepisy