Sałatka z kuskusem, fetą i ogórkiem

Sałatka z kuskusem, fetą i ogórkiem

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Cytrusowy sosu sojowego PONZU

  •        1/2 szklanki kuskusu

  •        1 ogórek

  •        1 seler naciowy (tylko zielona część)

  •        1/2 granatu

  •        10 pomidorków koktajlowych

  •        1 łyżka posiekanej cebuli

  •        125 g fety

  •        1 szklanka wody

  •        Garść świeżej mięty

  •        Garść świeżej kolendry

  •        2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Kuskus zalej gorącą wodę i przykryj na 5 minut. Wymieszaj widelcem i odstaw na bok. 

  2. Ogórek pokrój w kostkę, posiekaj bardzo drobno cebulę i seler. 

  3. Pokrój pomidorki koktajlowe, miętę i kolendrę i usuń nasiona granatu.  

  4. Fetę pokrój na małe kostki. Połącz wszystkie składniki w misce, polej oliwą z oliwek i Cytrusowym sosem sojowym Kikkoman PONZU. Podawaj na świeżo.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
12,99 zł
Please select