
Sałatka z ogórka i rzodkiewek w delikatnym dressingu
Składniki
- Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
- 2 ogórki zielone
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 limonka
- 1 mała marchew
- Szczypior
- Kolendra lub natka pietruszki
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Brązowy cukier
Sposób przygotowania
Ogórki obierz niedokładnie ze skórki przy użyciu obieraczki. Na mandolinie lub po prostu ostrym nożem potnij ogórki i rzodkiewki na cienkie plasterki i trzymaj w wodzie z lodem przez ok. 15 minut, aby nabrały chrupkości.
Sporządź dressing: połącz sok z limonki, łyżkę brązowego cukru, 4 łyżki Sosu sojowego LESS SALT Kikkoman , odrobinę oleju oraz marchewkę posiekaną bardzo drobno w kostkę.
Przed serwowaniem odsącz warzywa z wody na ręczniku papierowym, polej dressingiem sałatkowym i udekoruj świeżymi ziołami.
Smacznego 😊!