Powrót
Udostępnij:

Sałatka z szynką, jajkiem i grzybami z ostrym sosem tatarskim

40 min
3-4  osoby

Poziom trudności: Umiarkowany

  • Kuchnia Polska
  • Dieta Bezglutenowa

Składniki

  • kilka plasterków wędzonej gotowanej szynki
  • kilka ugotowanych jajek przepiórczych
  • 1 mała czerwona cebula
  • kilka marynowanych borowików lub podgrzybków
  • kilka korniszonów
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • szczypiorek
  • TABASCO® Sauce
  • Sos Tatarski Develey (410 g)

Sposób przygotowania

  1. Plasterki szynki zwiń i ułóż na półmisku. Dookoła ułóż pokrojone w kawałki korniszony, połówki jajek przepiórczych i marynowane grzybki.
  2. Całość obsyp posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i plasterkami cebuli (pojedyncze krążki).
  3. Podawaj z Sosem Tatarskim Develey z domieszką sosu TABASCO®.

Produkty z przepisu

array(0) { }