
Sałatka z szynką, jajkiem i grzybami z ostrym sosem tatarskim
Poziom Trudności:
Umiarkowany
Kuchnia:
Polska
Składniki
- kilka plasterków wędzonej gotowanej szynki
- kilka ugotowanych jajek przepiórczych
- 1 mała czerwona cebula
- kilka marynowanych borowików lub podgrzybków
- kilka korniszonów
- kilka gałązek natki pietruszki
- szczypiorek
- TABASCO® Sauce
- Sos Tatarski Develey (410 g)
Sposób przygotowania
- Plasterki szynki zwiń i ułóż na półmisku. Dookoła ułóż pokrojone w kawałki korniszony, połówki jajek przepiórczych i marynowane grzybki.
- Całość obsyp posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i plasterkami cebuli (pojedyncze krążki).
- Podawaj z Sosem Tatarskim Develey z domieszką sosu TABASCO®.