Sataye z kurczaka na blanszowanej rucoli

Sataye z kurczaka na blanszowanej rucoli

Czas Przygotowania 75 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Umyj udka z kurczaka, osusz i oddziel mięso od kości. Pokrój mięso w kostki ok. 3x3 cm. Zamarynuj w Sosie Sojowym LESS SALT Kikkoman dodając kilka kropel TABASCO® Habanero Sauce.

  2. Suszone figi pokrój w kostkę i zalej gorącą wodą.

  3. Zamarynowane kostki z kurczaka nabij na wykałaczki, po 3 sztuki na wykałaczkę. Panieruj w mące ziemniaczanej lub ryżowej.

  4. Pokrojone w kostkę ząbki czosnku usmaż na 1 łyżce oliwy, a kiedy już będą złociste, dodaj rukolę i namoczone figi, podlej niewielką ilością bulionu, odcedź po ok. 45 sek.

  5. Panierowane sataye usmaż na średnim ogniu.

  6. Podawaj na dużym talerzu, układając sataye z kurczaka na wcześniej wyłożonej duszonej rukoli z figami oraz sosami w kokilkach.

  7. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
15,39 zł
Please select