Powrót
Udostępnij:

Serowe Quesadillas

40 min
4-6  osoby

Poziom trudności: Masterchef

  • Kuchnia Meksykańska

Składniki

  • 350 g szynki bez konserwantów
  • 350 g żółtego sera
  • 2 opakowania Funtastic Tortilla 4×25
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • Sos Kebab Łagodny Develey (250 ml) lub Sos
    Kebab Ostry Develey (250 ml)
  • przyprawy

Sposób przygotowania

  1. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, szynkę posiekaj w kostkę, wymieszaj.
  2. Rozgrzej lekko dużą patelnię. Ułóż na niej tortillę z przyrządzonym nadzieniem doprawiając do smaku przyprawami, sosem sojowym oraz sosem TABASCO®. Następnie całość przykryj drugą tortillą. Podsmaż na oliwie z oliwek na małym ogniu około 3-4 minuty, przykrywając patelnię pokrywką.
  3. Kiedy tortilla na spodzie lekko zarumieni się, a ser zacznie się rozpuszczać, obróć całość na drugą stronę. Kontynuuj podsmażanie jeszcze 2 minuty. Podobnie postępuj z pozostałymi tortillami.
  4. Gotowe Quesadillas pokrój na kawałki w kształcie trójkątów i ułóż na talerzu. Podawaj z sosem Kebab łagodny lub Kebab ostry według uznania.

Produkty z przepisu

array(0) { }