
Serowe Quesadillas
Poziom Trudności:
Masterchef
Kuchnia:
Meksykańska
Składniki
- 350 g szynki bez konserwantów
- 350 g żółtego sera
- 2 opakowania Funtastic Tortilla 4x25
- Sos Sojowy Kikkoman
- TABASCO® Sauce
- oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
- Sos Kebab Łagodny Develey (250 ml) lub Sos Kebab Ostry Develey (250 ml)
- przyprawy
Sposób przygotowania
- Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, szynkę posiekaj w kostkę, wymieszaj.
- Rozgrzej lekko dużą patelnię. Ułóż na niej tortillę z przyrządzonym nadzieniem doprawiając do smaku przyprawami, sosem sojowym oraz sosem TABASCO®. Następnie całość przykryj drugą tortillą. Podsmaż na oliwie z oliwek na małym ogniu około 3-4 minuty, przykrywając patelnię pokrywką.
- Kiedy tortilla na spodzie lekko zarumieni się, a ser zacznie się rozpuszczać, obróć całość na drugą stronę. Kontynuuj podsmażanie jeszcze 2 minuty. Podobnie postępuj z pozostałymi tortillami.
- Gotowe Quesadillas pokrój na kawałki w kształcie trójkątów i ułóż na talerzu. Podawaj z sosem Kebab łagodny lub Kebab ostry według uznania.