Sos Kebab Łagodny Develey (250 ml) lub Sos
Kebab Ostry Develey (250 ml)
przyprawy
Sposób przygotowania
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, szynkę posiekaj w kostkę, wymieszaj.
Rozgrzej lekko dużą patelnię. Ułóż na niej tortillę z przyrządzonym nadzieniem doprawiając do smaku przyprawami, sosem sojowym oraz sosem TABASCO®. Następnie całość przykryj drugą tortillą. Podsmaż na oliwie z oliwek na małym ogniu około 3-4 minuty, przykrywając patelnię pokrywką.
Kiedy tortilla na spodzie lekko zarumieni się, a ser zacznie się rozpuszczać, obróć całość na drugą stronę. Kontynuuj podsmażanie jeszcze 2 minuty. Podobnie postępuj z pozostałymi tortillami.
Gotowe Quesadillas pokrój na kawałki w kształcie trójkątów i ułóż na talerzu. Podawaj z sosem Kebab łagodny lub Kebab ostry według uznania.