Smakowite karminadle z szałotem
Składniki
SZAŁOT:
- TABASCO® Chipotle Sauce
- Develey Ocet Winny z białego wina
- Develey Premium Musztarda Bawarska
- 1/2 kg ziemniaków
- 150 g boczku
- Cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Szklanka bulionu warzywnego
- Sól
- Pieprz
KARMINADLE:
- Kikkoman Sos sojowy
- 500 g mięsa mielonego
- Jajko
- Mała bułka
- Średnia cebula
- Pieprz
- Sól
- Olej do smażenia
DODATKI:
Sposób przygotowania
Włóż mięso do miski, wbij jajko, dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Bułkę namocz w wodzie, gdy zmięknie odciśnij i dodaj do mięsa, dopraw do smaku pieprzem oraz Sosem sojowym Kikkoman. Wyrób ręką na jednolitą masę.
Formuj okrągłe, spłaszczone kotleciki, smaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w nieosolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki ostudź, obierz ze skórki, pokrój w talarki i przełóż do salaterki.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż pokrojony w kosteczkę boczek. Gdy boczek się zarumieni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli. Patelnię zdejmij z ognia i dodaj do boczku, cebuli oraz Octu Winnego z białego wina Develey, a następnie wymieszaj.
Dodaj całość do salaterki z ziemniakami i ponownie wymieszaj. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
W miseczce wymieszaj bulion z Musztardą Bawarską Develey Premium. Dopraw solą i pieprzem. Zalej sosem sałatkę i wymieszaj wszystkie składniki.
Smacznego 😊!