Smakowite spaghetti z cukinią
Składniki
- Spaghetti Grossi 05 Spaghetti
- 600 g cukinii
- 80 – 100 g startego parmezanu
- 1 pęczek bazylii
- 1 ząbek czosnku
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Cukinie pokrój w plastry i smaż przez około 5 min na oliwie z oliwek.
Następnie połóż usmażone plastry na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, przypraw je solą i pieprzem.
Ugotuj Spaghetti Grossi Rummo według czasu podanego na opakowaniu. Nie wylewaj wody pozostałej po ugotowaniu makaronu.
Podsmaż ząbek czosnku na patelni, dodaj do niego ugotowany Spaghetti Grossi Rummo i wymieszaj z parmezanem. Zgaś płomień i rozcieńcz całość delikatnie wodą, pozostałą po ugotowaniu Spaghetti Grossi Rummo.
Następnie dodaj usmażone plastry cukinii i udekoruj całość świeżą bazylią, połączoną z oliwą z oliwek.
Smacznego 😊!