Powrót
Udostępnij:

Śniadaniowy wrap z jajecznicą

30 min
1  osoby

Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 1 tortilla pszenna z ziarnami Funtastic
  • 2 jaja
  • 3 plasterki bekonu
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 1 łyżka czerwonej cebuli (posiekanej w drobną kostkę)
  • 1 łyżka czerwonej papryki (posiekanej w drobną kostkę)
  • szczypiorek (do smaku)
  • oliwa extra virgine Olivana (do smaku)
  • sos TABASCO® Pepper Sauce (do smaku)
  • Ketchup Premium Develey

 

Sposób przygotowania

1. Bekon należy upiec w piekarniku, na papierze.
2. Rozgrzewamy patelnię z kawałkiem masła; na rozpuszczonym maśle rumienimy czerwoną cebulę, dodajemy roztrzepane jajka i smażymy gęstą jajecznicę.
3. Tak przygotowaną jajecznicę nakładamy na tortillę z ziarnami, dodajemy żółty ser, bekon, czerwoną paprykę, pokrojony szczypiorek, doprawiamy wszystko do smaku oliwą i sosem tabasco.
4. Całość zawijamy w klasycznego wrapa.
5. Gotowego wrapa zapiekamy w piekarniku na 5-7 min w temp 180 stopni.
6. Podawać z Ketchup Premium Develey

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.