
Śniadaniowy wrap z jajecznicą
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Składniki
- 1 tortilla pszenna z ziarnami Funtastic
- 2 jaja
- 3 plasterki bekonu
- 2 plasterki żółtego sera
- 1 łyżka czerwonej cebuli (posiekanej w drobną kostkę)
- 1 łyżka czerwonej papryki (posiekanej w drobną kostkę)
- szczypiorek (do smaku)
- oliwa extra virgin Mueloliva (do smaku)
- sos TABASCO® Pepper Sauce (do smaku)
- Ketchup Premium Develey
Sposób przygotowania
- Bekon należy upiec w piekarniku, na papierze.
- Rozgrzewamy patelnię z kawałkiem masła; na rozpuszczonym maśle rumienimy czerwoną cebulę, dodajemy roztrzepane jajka i smażymy gęstą jajecznicę.
- Tak przygotowaną jajecznicę nakładamy na tortillę z ziarnami, dodajemy żółty ser, bekon, czerwoną paprykę, pokrojony szczypiorek, doprawiamy wszystko do smaku oliwą i sosem tabasco.
- Całość zawijamy w klasycznego wrapa.
- Gotowego wrapa zapiekamy w piekarniku na 5-7 min w temp 180 stopni.
- Podawać z Ketchup Premium Develey