
Soczyste klopsiki w sosie
Składniki
- Develey Premium Musztarda Bawarska
- TABASCO® Pepper Sauce
- 400 g mięsa wieprzowego
- 110 g marchwi
- 2 cebule
- 100 ml mleka
- 200 ml bulionu cielęcego
- 40 g bułki tartej
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Zmiel mięso, dodaj bułkę tartą i mleko.
Podsmaż na patelni z rozgranym olejem marchewkę i posiekaną cebulę aż zmiękną, po czym dodaj do mięsa. Dopraw solą, pieprzem, TABASCO® Sauce i dobrze wymieszaj.
Uformuj nieduże klopsiki, obtocz je w mące i usmaż na patelni z masłem, aż się zarumienią.
Dorzuć posiekaną cebulkę, podsmaż, dolej bulion i dodaj Musztardę Bawarską Develey Premium. Duś całość na niedużym ogniu ok. 30 minut. W połowie duszenia dodaj mieloną paprykę.
Podawaj z ziemnakami i ulubioną surówką.
Smacznego 😊!