Soczysty łosoś z TABASCO® Pepper Sauce
Składniki
- TABASCO® Pepper Sauce
- Mutti Polpa Pomidory Drobno Krojone
- 800 g łososia
- 500 g marchwi
- 150 g pietruszki
- 100 g selera
- 1 duża cebula
- 1 mały por (biała część)
- 3 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 3 ziela angielskie
- 1 listek laurowy
- 1/2 łyżeczki: pieprzu, słodkiej papryki, bazylii, oregano
- Olej roślinny
- Natka pietruszki
- Kolendra świeża
Sposób przygotowania
Łososia podziel na kawałki, posyp solą, pieprzem, odłóż.
Marchew, pietruszkę, selera obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż do garnka i zalej wrzącą wodą, posól. Gotuj przez 15 minut pod uchyloną pokrywą. Pod koniec dodaj ziele angielskie i listek laurowy.
W czasie gdy warzywa się gotują, możesz upiec rybę.
Odlej trochę wywaru z warzyw i połącz z Pulpą pomidorową Mutti i TABASCO® Pepper Sauce.
Cebulę i pora pokrój w półplasterki i zeszklij na patelni na oleju, dodaj ugotowane warzywa wraz z wywarem oraz Pulpą Pomidorową Mutti, wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, papryką, bazylią i oregano.
Gorące warzywa połóż na usmażonej rybie w naczyniu szklanym.
Potrawę najlepiej przygotuj z wyprzedzeniem, aby nabrała smaku. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki lub kolendrą.
Smacznego 😊!