Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Rummo Spaghetti Grossi 05 Spaghetti

  •        3 plastry wędzonego boczku

  •        3 jajka

  •        1/4 szklanki startego parmezanu

  •        3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

  •        Sól

  •        Pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż boczek. 

  2. W misce rozbij jajka, dodaj parmezan, sól, pieprz i wszystko wymieszaj. 

  3. Makaron Spaghetti Grossi Rummo ugotuj według czasu podanego na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. 

  4. Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go przez chwilę z boczkiem na patelni. Po zdjęciu z ognia, szybko dodaj mieszankę jajeczną, wymieszaj i podawaj gorące danie. 

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

500g
8,91 zł