Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 400g makaronu Rummo Spaghetti Grossi 05
  • 3 plastry wędzonego boczku
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż boczek. W misce rozbij jajka, dodaj parmezan, sól, pieprz i wszystko wymieszaj. Makaron ugotuj według czasu podanego na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go przez chwilę z boczkiem na patelni. Po zdjęciu z ognia, szybko dodaj mieszankę jajeczną, wymieszaj i podawaj gorące danie. Smacznego!

Produkty z Przepisu

500g
7,99 zł