Spaghetti Carbonara
20
min
4
osób
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Składniki
- Rummo Spaghetti Grossi 05 Spaghetti
- 3 plastry wędzonego boczku
- 3 jajka
- 1/4 szklanki startego parmezanu
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż boczek.
W misce rozbij jajka, dodaj parmezan, sól, pieprz i wszystko wymieszaj.
Makaron Spaghetti Grossi Rummo ugotuj według czasu podanego na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go przez chwilę z boczkiem na patelni. Po zdjęciu z ognia, szybko dodaj mieszankę jajeczną, wymieszaj i podawaj gorące danie.
Smacznego 😊!