Powrót
Udostępnij:

Spaghetti Carbonara

20 min
4  osoby
YouTube

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Śródziemnomorska

Składniki

  • 400g makaronu Rummo Spaghetti Grossi 05
  • 3 plastry wędzonego boczku
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Costa d’Oro
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż boczek.

W misce rozbij jajka, dodaj parmezan, sól, pieprz i wszystko wymieszaj.

Makaron ugotuj według czasu podanego na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go przez chwilę z boczkiem na patelni.

Po zdjęciu z ognia, szybko dodaj mieszankę jajeczną, wymieszaj i podawaj gorące danie.

Smacznego!

Produkty z przepisu

array(0) { }