Powrót
Udostępnij:

Śródziemnomorska pikantna sałatka z serem feta

15 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Śródziemnomorska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 200 g sera feta w kostce
  • 3 średnie pomidory
  • 250 g sałaty rzymskiej pokrojonej
  • 200 g średnio dojrzałych pomidorków cherry
  • 1 średniej wielkości czerwoną cebulę,
    krojoną w ćwiartki
  • 1 ogórek zielony, oczyszczony z nasion,
    pokrojony w cząstki
  • 1 zielona papryka, pokrojona w paski
  • garść świeżego, siekanego kopru
  • TABASCO® Green Sauce
  • garść oliwek czarnych Excelencia
  • 15 ml Octu Winnego z Czerwonego Wina Develey
  • 50 ml oliwy z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • garść świeżej mięty
  • sól morska

Sposób przygotowania

  1. Do dużej misy sałatkowej włóż pomidory, pokrojoną cebulę, ogórka i paprykę.
  2. Wymieszaj powyższe składniki z sałatą rzymską, dodaj do tego oliwki odsączone z zalewy, pokrojony koper i część mięty, zostawiając resztę jako dekorację.
  3. Dodaj sól do smaku, ocet, sos TABASCO®, oliwę i wszystko wymieszaj ręcznie.
  4. Przed serwowaniem dodaj pokrojony w kostkę ser feta, posyp oregano i pozostałymi liśćmi mięty.

Produkty z przepisu

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.