Śródziemnomorska pikantna sałatka z serem feta

Śródziemnomorska pikantna sałatka z serem feta

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 200 g sera feta w kostce
  • 3 średnie pomidory
  • 250 g sałaty rzymskiej pokrojonej
  • 200 g średnio dojrzałych pomidorków cherry
  • 1 średniej wielkości czerwoną cebulę, krojoną w ćwiartki
  • 1 ogórek zielony, oczyszczony z nasion, pokrojony w cząstki
  • 1 zielona papryka, pokrojona w paski
  • garść świeżego, siekanego kopru
  • TABASCO® Green Sauce
  • garść oliwek czarnych Excelencia
  • 15 ml Octu Winnego z Czerwonego Wina Develey
  • 50 ml oliwy z oliwek Costa d'Oro Extra Virgin
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • garść świeżej mięty
  • sól morska

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Do dużej misy sałatkowej włóż pomidory, pokrojoną cebulę, ogórka i paprykę.
  2. Wymieszaj powyższe składniki z sałatą rzymską, dodaj do tego oliwki odsączone z zalewy, pokrojony koper i część mięty, zostawiając resztę jako dekorację.
  3. Dodaj sól do smaku, ocet, sos TABASCO®, oliwę i wszystko wymieszaj ręcznie.
  4. Przed serwowaniem dodaj pokrojony w kostkę ser feta, posyp oregano i pozostałymi liśćmi mięty.

Produkty z Przepisu

250 ml
6,29 zł
60 ml
11,99 zł
230 g
4,99 zł
1000ml
29,99 zł
500 ml
17,49 zł
750 ml
24,99 zł
250 ml
10,69 zł

Inne Przepisy