1 średniej wielkości czerwoną cebulę,
krojoną w ćwiartki
1 ogórek zielony, oczyszczony z nasion,
pokrojony w cząstki
1 zielona papryka, pokrojona w paski
garść świeżego, siekanego kopru
TABASCO® Green Sauce
garść oliwek czarnych Excelencia
15 ml Octu Winnego z Czerwonego Wina Develey
50 ml oliwy z oliwek Mueloliva Extra Virgin
1 łyżeczka suszonego oregano
garść świeżej mięty
sól morska
Sposób przygotowania
Do dużej misy sałatkowej włóż pomidory, pokrojoną cebulę, ogórka i paprykę.
Wymieszaj powyższe składniki z sałatą rzymską, dodaj do tego oliwki odsączone z zalewy, pokrojony koper i część mięty, zostawiając resztę jako dekorację.
Dodaj sól do smaku, ocet, sos TABASCO®, oliwę i wszystko wymieszaj ręcznie.
Przed serwowaniem dodaj pokrojony w kostkę ser feta, posyp oregano i pozostałymi liśćmi mięty.