
Śródziemnomorska pikantna sałatka z serem feta
Składniki
- Develey Ocet Winny z czerwonego wina
- Excelencia Oliwki Czarne Drylowane
- TABASCO® Jalapeño Sauce
- 200 g sera feta w kostce
- 250 g sałaty rzymskiej pokrojonej
- 200 g pomidorków cherry
- 3 średnie pomidory
- 1 czerwona cebula
- 1 ogórek zielony
- 1 zielona papryka
- 50 ml oliwy z oliwek
- Garść świeżego kopru
- Garść świeżej mięty
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- Sól morska
Sposób przygotowania
Do dużej misy sałatkowej włóż pomidory, pokrojoną cebulę, ogórka i paprykę.
Wymieszaj powyższe składniki z sałatą rzymską, dodaj do tego Oliwki czarne drylowane Excelenicia odsączone z zalewy, pokrojony koper i część mięty, zostawiając resztę jako dekorację.
Dodaj sól do smaku, Ocet Winny z wina czerwonego Develey, TABASCO® Jalapeño Sauce, oliwę i wszystko wymieszaj ręcznie.
Przed serwowaniem dodaj pokrojony w kostkę ser feta, posyp oregano i pozostałymi liśćmi mięty.
Smacznego 😊!