Tortilla a’la chilli con carne

Tortilla a’la chilli con carne

Czas Przygotowania 60 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty czosnek, kilka kropel sosu TABASCO® Pepper Sauce, kmin rzymski i oregano. Mieszając smaż przez 1 minutę.

  2. Dodaj zmieloną wołowinę, podsmaż przez 5 minut, następnie dodaj Polpę Pomidory Drobno Krojone Mutti łącznie z zalewą oraz bulion w kostce, w razie potrzeby podlewaj potrawę wodą. Przykryj patelnię i duś przez 25-35 minut.

  3. Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową, duś razem kilka minut.

  4. Farsz ułóż na Tortillach pszennych Funtastic, połóż liście sałaty i zawiń. Serwuj z Sosem Chili Develey lub Sosem Develey #FoodTrip Mexicana.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select