Tortilla a’la chilli con carne

Tortilla a’la chilli con carne

Czas Przygotowania 60 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  • 500 g chudej wołowiny (może być zmielona)
  • kilka liści sałaty
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 2 opakowania Funtastic Tortilla 4x25
  • TABASCO® Sauce
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów Del Monte
  • 1 puszka Kukurydzy Konserwowej
  • Sos Chilli Develey (200 ml) lub Sos Salsa Mexicana Develey (200 ml)
  • Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • przyprawy: kmin rzymski, suszone oregano

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty czosnek, kilka kropel sosu TABASCO®, kmin rzymski i oregano. Mieszając smaż przez 1 minutę.
  2. Dodaj zmieloną wołowinę, podsmaż przez 5 minut, następnie dodaj pomidory krojone łącznie z zalewą oraz bulion w kostce, w razie potrzeby podlewaj potrawę wodą. Przykryj patelnię i duś przez 25-35 minut.
  3. Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową duś razem kilka minut.
  4. Farsz ułóż na tortillach, połóż liście sałaty i zawiń. Serwuj z ulubionym sosem Develey.

Produkty z Przepisu

200 ml
5,19 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select