Tortilla a’la chilli con carne
Składniki
- Develey Sos Chili lub Develey Sos #FoodTrip Mexicana
- Funtastic Tortilla pszenna 4x25 (x2)
- Mutti Polpa Pomidory Drobno Krojone
- TABASCO® Pepper Sauce
- Kukurydza Słodka
- 500 g chudej wołowiny (może być zmielona)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 kostka bulionu wołowego
- Kilka liści sałaty
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Przyprawy: kmin rzymski, suszone oregano
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty czosnek, kilka kropel sosu TABASCO® Pepper Sauce, kmin rzymski i oregano. Mieszając smaż przez 1 minutę.
Dodaj zmieloną wołowinę, podsmaż przez 5 minut, następnie dodaj Polpę Pomidory Drobno Krojone Mutti łącznie z zalewą oraz bulion w kostce, w razie potrzeby podlewaj potrawę wodą. Przykryj patelnię i duś przez 25-35 minut.
Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową, duś razem kilka minut.
Farsz ułóż na Tortillach pszennych Funtastic, połóż liście sałaty i zawiń. Serwuj z Sosem Chili Develey lub Sosem Develey #FoodTrip Mexicana.
Smacznego 😊!