Powrót
Udostępnij:

Tortilla a’la chilli con carne

60 min
4-6  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska
  • Dieta Bez laktozy

Składniki

  • 500 g chudej wołowiny (może być zmielona)
  • kilka liści sałaty
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 2 opakowania Funtastic Tortilla 4×25
  • TABASCO® Sauce
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów Del Monte
  • 1 puszka Kukurydzy Konserwowej Develey
  • Sos Chilli Develey (200 ml) lub Sos Salsa Mexicana
    Develey (200 ml)
  • Mueloliva Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • przyprawy: kmin rzymski, suszone oregano

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty czosnek, kilka kropel sosu TABASCO®, kmin rzymski i oregano. Mieszając smaż przez 1 minutę.
  2. Dodaj zmieloną wołowinę, podsmaż przez 5 minut, następnie dodaj pomidory krojone łącznie z zalewą oraz bulion w kostce, w razie potrzeby podlewaj potrawę wodą. Przykryj patelnię i duś przez 25-35 minut.
  3. Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową duś razem kilka minut.
  4. Farsz ułóż na tortillach, połóż liście sałaty i zawiń. Serwuj z ulubionym sosem Develey.

Produkty z przepisu

Produkty opcjonalne dla diety bezglutenowej

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.