
Tortilla a’la chilli con carne
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska
Składniki
- 500 g chudej wołowiny (może być zmielona)
- kilka liści sałaty
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 kostka bulionu wołowego
- 2 opakowania Funtastic Tortilla 4x25
- TABASCO® Sauce
- 1/2 puszki krojonych pomidorów Del Monte
- 1 puszka Kukurydzy Konserwowej
- Sos Chilli Develey (200 ml) lub Sos Salsa Mexicana Develey (200 ml)
- Oliwa z Oliwek Extra Virgin
- przyprawy: kmin rzymski, suszone oregano
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty czosnek, kilka kropel sosu TABASCO®, kmin rzymski i oregano. Mieszając smaż przez 1 minutę.
- Dodaj zmieloną wołowinę, podsmaż przez 5 minut, następnie dodaj pomidory krojone łącznie z zalewą oraz bulion w kostce, w razie potrzeby podlewaj potrawę wodą. Przykryj patelnię i duś przez 25-35 minut.
- Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową duś razem kilka minut.
- Farsz ułóż na tortillach, połóż liście sałaty i zawiń. Serwuj z ulubionym sosem Develey.