Powrót
Udostępnij:

Warzywa z woka z chrupiącym makaronem

10 min
3  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Azjatycka
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

Makaron ryżowy,

500 ml oleju do woka,

2 łyżki oleju na patelnię,

naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman,

sok z limonki,

brązowy cukier,

imbir,

papryka czerwona, żółta, zielona,

marchewka,

groszek cukrowy,

czerwona cebula

Sposób przygotowania

Umyj i osusz wszystkie warzywa, pokrój je w słupki. Połam gniazda makaronu ryżowego,. Do rozgrzanego woka wlej olej, wrzuć na kilkanaście sekund makaron ryżowy, wybierz go podbierakiem. W osobnej miseczce wymieszaj naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman z sokiem z limonki, imbirem i brązowym cukrem. Podsmaż warzywa na 2 łyżkach oleju, dodaj przygotowaną wcześniej marynatę. Wyłóż warzywa na talerz, następnie ułóż gniazdo makaronu ryżowego, udekoruj zieloną papryką.

Produkty z przepisu

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.