Warzywa z woka z chrupiącym makaronem

Warzywa z woka z chrupiącym makaronem

Czas Przygotowania 10 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy   

  •        500 g makaronu ryżowego

  •        500 ml oleju do woka

  •        2 łyżki oleju na patelnię

  •        Papryka czerwona, żółta, zielona

  •        1 marchewka

  •        1 czerwona cebula 

  •        200 g groszku cukrowego

  •        Brązowy cukier

  •        Sok z limonki

  •        Imbir

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Umyj i osusz wszystkie warzywa, pokrój je w słupki. Połam gniazda makaronu ryżowego. 

  2. Do rozgrzanego woka wlej olej, wrzuć na kilkanaście sekund makaron ryżowy, wybierz go podbierakiem. 

  3. W osobnej miseczce wymieszaj Sos sojowy Kikkoman z sokiem z limonki, imbirem i brązowym cukrem. 

  4. Podsmaż warzywa na 2 łyżkach oleju, dodaj przygotowaną wcześniej marynatę. 

  5. Wyłóż warzywa na talerz, następnie ułóż gniazdo makaronu ryżowego, udekoruj zieloną papryką.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select