
Warzywa z woka z chrupiącym makaronem
Składniki
Makaron ryżowy, 500 ml oleju do woka, 2 łyżki oleju na patelnię, naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, sok z limonki, brązowy cukier, imbir, papryka czerwona, żółta, zielona, marchewka, groszek cukrowy, czerwona cebula
Sposób przygotowania
Umyj i osusz wszystkie warzywa, pokrój je w słupki. Połam gniazda makaronu ryżowego,. Do rozgrzanego woka wlej olej, wrzuć na kilkanaście sekund makaron ryżowy, wybierz go podbierakiem. W osobnej miseczce wymieszaj naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman z sokiem z limonki, imbirem i brązowym cukrem. Podsmaż warzywa na 2 łyżkach oleju, dodaj przygotowaną wcześniej marynatę. Wyłóż warzywa na talerz, następnie ułóż gniazdo makaronu ryżowego, udekoruj zieloną papryką.