
Wyborne roladki z bakłażana nadziewane serem z TABASCO® Pepper Sauce
Składniki
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- TABASCO® Pepper Sauce
- 1 bakłażan
- 300 g sera białego półtłustego (można zamienić na twróg kozi)
- 2 ząbki czosnku
- 10 połówek suszonych pomidorów
- 20 g kaparów
- Oliwa z oliwek
- 1 garść świeżych liści bazylii
- 1 szczypta pieprzu czarnego
Sposób przygotowania
Umyj bakłażana, usuń końcówkę i pokrój wzdłuż na plastry.
Wymieszaj oliwę z oliwek z Cytrusowym sosem sojowym PONZU Kikkoman, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i zanurz każdy plaster w przygotowanej marynacie.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz przez 5-6 minut.
W osobnej miseczce wymieszaj ser twarogowy z pieprzem, kilkoma kroplami TABASCO® Pepper Sauce, Cytrusowym sosem sojowym PONZU Kikkoman i rozdrobnionymi liśćmi bazylii.
Posmaruj każdy plaster zrobioną masą i zwiń w roladki.
Pokrój suszone pomidory, kapary, oliwki i dodaj do przygotowanej marynaty, a następnie polej nią każdą roladkę.
Smacznego 😊!