Żeberka z TABASCO® Pepper Sauce
Składniki
- Develey Sos Tatarski
- Kikkoman Sos sojowy
- TABASCO® Pepper Sauce
- 4 porcje równych żeberek (każde z co najmniej 5 kostkami)
- 2-3 dojrzałe pomidory
- 1 średnia cebula
- 1/2 kg średnich pieczarek
- Pęczek włoszczyzny
- Kilka gałązek natki pietruszki i kopru
- 2-3 łyżki masła
- Tłuszcz do smażenia
- Cukier trzcinowy
- Ziele angielskie
- Liść laurowy
- Sól, czarny pieprz
Sposób przygotowania
Żeberka oczyść i umyj. W rondlu nastaw warzywny bulion (włoszczyzna, ziele angielskie, liść laurowy, opalona cebula, pomidory, sól, pieprz). Wrzuć do niego żeberka i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu wyjmij i delikatnie osusz.
Na patelni rozgrzej olej, na nim przesmaż żeberka, aż nabiorą delikatnie brązowego koloru. Pod koniec zalej syropem przygotowanym z Sosu sojowego Kikkoman, cukru trzcinowego,TABASCO® Pepper Sauce i odrobiny bulionu. Duś kilka minut, aż sos trochę odparuje.
Pieczarki oczyść i pokrój w cząstki. Skarmelizuj je na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Obficie posyp posiekaną natką i koprem. Podawaj razem z żeberkami.
Serwuj z Sosem Tatarskim Develey.
Smacznego 😊!