Zupa rybna z TABASCO® Pepper Sauce
Składniki
- Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
- TABASCO® Pepper Sauce
- ok. 1 kg korpusów i głów z kilku gatunków ryb np. łososia, pstrąga, szczupaka, karpia, sandacza
- 2-3 filety ulubionej ryby np. pstrąg lub sandacz
- 5-6 średnich pomidorów
- 2 średnie marchewki
- 1 por
- 1 pietruszka
- 1 średnia cebula
- Kawałek selera
- Kilka ząbków czosnku
- Kawałek imbiru
- Szczypior
- Liście laurowe, ziele angielskie
- Kolendra
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz. Marchew, seler, pietruszkę, cebulę obierz, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka razem z korpusami rybnymi. Dodaj 2-3 pokrojone w ćwiartki pomidory, kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego. Wszystko zalej wodą 2-3 cm ponad warzywa i korpusy rybne. Delikatnie posól. Gotuj ok. godziny na niewielkim ogniu, w razie potrzeby odszumuj. Odcedź.
Do gorącego bulionu dodaj pokrojone w drobną kostkę pozostałe pomidory i pokrojone na mniejsze kawałki filety rybne. Gotuj jeszcze kilka minut. Do bulionu dodaj starty czosnek i imbir. Wszystko dopraw do smaku Sosem sojowym Kikkoman, TABASCO® Pepper Sauce i pieprzem.
Przed podaniem dodaj sporą ilość drobno posiekanego szczypiorku i świeżej kolendry.
Smacznego😊!