
Jeden sos, tysiąc możliwości
Japoński KIKKOMAN® to jeden z największych producentów sosów sojowych na świecie. Firma chlubi się ponad 300-letnią tradycją, a jej flagowym produktem jest sos sojowy KIKKOMAN®. Ten jeden z najstarszych sosów przyprawowych stanowi doskonałe uzupełnienie potraw mięsnych, rybnych, warzywnych, ryżowych, a także zup i makaronów.
Jakość marki KIKKOMAN®
Sos KIKKOMAN® jest naturalnie warzony według tradycyjnej receptury z czterech składników: ziaren soi, pszenicy, wody i soli. Tym, co go wyróżnia, to przejrzystość, intensywny bursztynowo-brązowy kolor i niepowtarzalny aromat. KIKKOMAN® - klasyka sosów sojowych!
Główne cechy produktów:
- Naturalne składniki
- Kilkumiesięczny proces fermentacji
- Uniwersalność i łatwość zastosowania

Łatwo i szybko
Japoński sos sojowy KIKKOMAN® to uniwersalna przyprawa, która świetnie nadaje się do każdej potrawy, nie tylko kuchni dalekowschodniej. Wystarczy bowiem parę kropli, aby nawet najzwyklejsze danie zyskało wyjątkowy smak i aromat. Tym, co niewątpliwie wyróżnia naturalnie warzony sos sojowy KIKKOMAN®, jest jego przejrzystość, intensywny bursztynowo-brązowy kolor i niepowtarzalny aromat. To właśnie tym zaletom sos KIKKOMAN® zawdzięcza swoją popularność nie tylko w Azji, ale niemal na całym świecie.

ABC kuchni azjatyckiej
Azja to kontynent słynący z dobrej kuchni – pysznej i niezwykle różnorodnej. Jednym z elementów, który łączy kuchnie krajów azjatyckich, jest gotowanie na parze. Przygotowane w ten sposób potrawy zachowują witaminy i składniki mineralne, mają też wyrazistszy smak i są mniej kaloryczne niż dania smażone. Nieodłącznym elementem dalekowschodniej kuchni jest też naturalnie warzony sos sojowy. W krajach Azji, a szczególnie w Japonii, używa się go tak często, jak w kuchni polskiej pieprz i sól.