
Mutti - jakość bez kompromisów!
Misją Mutti jest tworzenie najlepszej jakości produktów z włoskich pomidorów. Ten cel przyświeca nam od ponad 120 lat. Firma została założona w 1899 roku w miejscowości Basilicanova niedaleko włoskiej Parmy – w samym sercu regionu, w którym pomidory uprawia się od wieków, a wiedza na ten temat przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Wyjątkowy smak
Produkty Mutti powstają z najlepszej jakości dojrzałych pomidorów. Pasja do uprawy pomidorów połączona z bezkompromisowym dążeniem do perfekcji sprawiają, że Mutti jest dziś marką numer 1 we Włoszech i zyskuje coraz większe uznanie konsumentów na całym świecie.
Główne cechy produktów:
- 100% włoskich upraw
- Bez sztucznych dodatków – tylko pomidor i sól
- Wolne od GMO

Pierwsza tajemnica idealnego smaku: UPRAWA
Wysokie wymagania i uprawa w duchu zrównoważonego rozwoju gwarantują, że pomidory Mutti rosną na żyznych glebach, a ich odmiany są idealnie dopasowane do panujących warunków. Wszystkie pomidory, z których powstają produkty Mutti, pochodzą w 100% z włoskich upraw i certyfikowanych pól. Z rolnikami łączą firmę trwałe, często wielopokoleniowe relacje. Mutti inwestuje w rozwój i wsparcie technologiczne gospodarstw, a każdego roku docenia dostawców, przyznając im nagrody „Złotego Pomidora”. Dzięki temu Mutti dostarcza na stoły konsumentów produkty najwyższej jakości.

Druga tajemnica idealnego smaku: PRODUKCJA
Mutti to wszystko, co najlepsze we włoskich pomidorach. Do produkcji wybierane są tylko te, które spełniają ścisłe kryteria jakości. Każdy uszkodzony lub zepsuty owoc jest odrzucany. Dzięki dokładnie zaplanowanemu procesowi zbioru i transportu, pomidory są zrywane i pakowane w zaledwie kilka godzin od zerwania z krzaków. Opatentowana przez Mutti, innowacyjna technologia produkcji pozwala zachować nie tylko niepowtarzalny, świeży smak pomidorów, ale również składniki mineralne i witaminy.