
Aromatyczna sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami
Składniki
- Develey Ocet Balsamiczny
- Develey Dressing Vinaigrette classic
- Kikkoman Sos Sojowy
- TABASCO® Pepper Sauce
- 200 g rostbefu
- 3 boczniaki
- 5 cebul szalotek
- Garść pomidorków koktajlowych
- Kilka liści ulubionej sałaty
- 1 łyżka miodu
- 120 ml czerwonego wina
- 2 łyżki klarowanego masła
- Kawałek zimnego masła
- Olej do smażenia
- Rozmaryn
- Tymianek
- Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
Cebule szalotki obierz i przesmaż na klarowanym maśle przez 3 minuty, następnie dodaj miód, Sos sojowy Kikkoman, Ocet balsamiczny Develey i wino.
Gotuj cebulki do momentu, aż płyn odparuje, dodaj zimne masło i wszystko wymieszaj. Odstaw na później.
Rostbef dopraw pieprzem i smaż na patelni grillowej z rozmarynem i tymiankiem. Grilluj 3 minuty, przewróć mięso na drugą stronę, dodaj podzielone na mniejsze części boczniaki, pod koniec grillowania dodaj TABASCO® Pepper Sauce i Sos sojowy Kikkoman.
Gdy rostbef „odpocznie” pokrój go na mniejsze części i podawaj z połówkami pomidorków, karmelizowanymi cebulkami i ulubioną sałatą.
Smacznego 😊!