Aromatyczne pieczone żeberka BBQ
Składniki
- Sos Barbecue z Sosem Śliwkowym i Aromatyczną Nutą Drewna Bukowego
- Develey Premium Musztarda Bawarska
- 2 paski żeberek wieprzowych (ok. 1,2-1,5 kg)
- 60 ml wody
- 4 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
- 2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Sposób przygotowania
Wodę, paprykę wędzoną w proszku czosnek granulowany, sól, pieprz, 4 łyżeczki Musztardy Bawarskiej Develey Premium i 7 łyżek Sosu Barbecue z Sosem Śliwkowym I Aromatyczną Nutą Drewna Bukowego BBQUE wymieszaj ze sobą, zamarynuj mięso i włóż na noc do lodówki.
Rozgrzej piekarnik góra-dół do 135°C. Żeberka owiń szczelnie folią aluminiową i połóż na środkową półkę piekarnika, na ruszcie lub blaszce do pieczenia.
Po 3 godzinach pieczenia odwiń żeberka z folii i zwiększ temperaturę grzania piekarnika do 180°C, piecz jeszcze 10 minut. Po tym czasie wyjmij żeberka z piekarnika i podawaj z ulubioną sałatką.
Smacznego 😊!