 
  Aromatyczny sos dyniowy z jabłkami i sezamem
         Składniki
        Składniki
      
      
            -        Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
- Dynia Hokkaido
- 250 g kwaśnych jabłek
- 250 g cynamonu mielonego
- 1 łyżeczka miodu lipowego
- 2 łyżeczki pektyny do dżemów
- 3 łyżeczki startego sezamu
         Sposób przygotowania
        Sposób przygotowania
      
      
            - Dynię i jabłka obierz, pokrój w kostkę, duś na małym ogniu do miękkości, na koniec zblenduj. 
- Gotuj dalej, dodaj cynamon, imbir, miód, pektynę, sezam i Sos sojowy LESS SALT Kikkoman, wymieszaj i gotuj 2-3 min. 
- Umyj dokładnie słoiki, uszczelki i pokrywki. 
- Wlej ostrożnie gorący sos przy pomocy szerokiego leja. 
- Zamknij słoiki i wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj ok. 30 minut w temperaturze max. 120°C. 
- Wyjmij z piekarnika i zostaw na noc do ostygnięcia. Nie odwracaj do góry dnem. 
- Smacznego 😊! 
 
   
	


 
   
 
   
   
  