Chrupiąca sałatka z marchewek z dressingiem z sosu sojowego

Chrupiąca sałatka z marchewek z dressingiem z sosu sojowego

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  • 4 średnie marchewki
  • pół ogórka zielonego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka prażonego sezamu
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka miodu
  • 2-3 cm korzenia imbiru
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek Costa d'Oro Extra Virgin
  • 1-2 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman
  • dowolny Dressing Sałatkowy Develey
  • świeża kolendra

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Marchewki umyj i obierz, pokrój w zapałkę lub zestrugaj obieraczką do warzyw cienkie długie plastry, podobnie zrób z ogórkiem.
  2. Wymieszaj ze sobą miód, oliwę, sok z limonki i sos sojowy. Do tego zetrzyj na tarce obrany imbir i czosnek, dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.
  3. Marchewki zalej sosem i delikatnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut do zamarynowania.
  4. Przed podaniem każdą porcję sałatki posyp uprażonym na suchej patelni sezamem, pokrojonym ogórkiem i kolendrą.
  5. Serwuj z ulubionym dressingiem sałatkowym Develey.

Produkty z Przepisu

200 ml
3,99 zł
200 ml
3,99 zł
200 ml
3,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
12,96 zł
1000ml
29,99 zł
500 ml
17,49 zł
750 ml
24,99 zł
250 ml
10,69 zł

Inne Przepisy