Chrupiąca sałatka z marchewek z dressingiem z sosu sojowego

Chrupiąca sałatka z marchewek z dressingiem z sosu sojowego

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  • 4 średnie marchewki
  • pół ogórka zielonego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka prażonego sezamu
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka miodu
  • 2-3 cm korzenia imbiru
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek Costa d'Oro Extra Virgin
  • 1-2 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman
  • dowolny Dressing Sałatkowy Develey
  • świeża kolendra

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Marchewki umyj i obierz, pokrój w zapałkę lub zestrugaj obieraczką do warzyw cienkie długie plastry, podobnie zrób z ogórkiem.
  2. Wymieszaj ze sobą miód, oliwę, sok z limonki i sos sojowy. Do tego zetrzyj na tarce obrany imbir i czosnek, dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.
  3. Marchewki zalej sosem i delikatnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut do zamarynowania.
  4. Przed podaniem każdą porcję sałatki posyp uprażonym na suchej patelni sezamem, pokrojonym ogórkiem i kolendrą.
  5. Serwuj z ulubionym dressingiem sałatkowym Develey.

Produkty z Przepisu

200 ml
3,99 zł
Please select
200 ml
3,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
13,39 zł
Please select
500 ml
18,50 zł
250 ml
11,00 zł