Chrupiący filet z kurczaka

Chrupiący filet z kurczaka po włosku

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •       Develey Dressing Z Limonką i Oregano 
  •       400 g filetu z kurczaka
  •       2 ząbki czosnku
  •       4 liście sałaty, np. lodowej
  •       8 pomidorków koktajlowych
  •       8 czarnych oliwek bez pestek
  •       1 łyżka kaparów
  •       2 łyżki posiekanego szczypiorku
  •       4 łyżki panierki panko
  •       4 łyżki oliwy z oliwek
  •       1 łyżeczka: ziół włoskich, oregano

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzej do 190°C. Kurczaka pokrój na 4 porcje, delikatnie rozbij tłuczkiem uzyskując filety o podobnej grubości.

  2. Dopraw solą, pieprzem, natrzyj startym czosnkiem, ziołami włoskimi i oregano, kolejno ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą z oliwą, a następnie posyp posiekanym szczypiorkiem oraz panierką panko.

  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 25 minut.

  4. Po upieczeniu polej Dressingiem Develey Z Limonką i Oregano i połóż na sałacie z pomidorkami, oliwkami i kaparami.

  5. Smacznego 😊!