
Chrupka tartaletka na dwa sposoby
Składniki
Tartaletka z mangowym chutneyem i serem pleśniowym :
- TABASCO® Habanero Sauce
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Develey Crema Krem Balsamiczny
- Develey Ocet Jabłkowy
- Orzechy włoskie
- Białe wino
- Ser pleśniowy lazur
- Świeże mango
- Cukier
- Sól
- Kolendra
Tartaletka Caponata z chipsem z parmezanu :
- Develey Octet Winny z białego wina
- Excelencia Oliwki Królewskie Zielone Drylowane
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Mutti Polpa Pomidory Drobno Krojone
- TABASCO® Pepper Sauce
- 1 mały bakłażan
- 1 ząbek czosnku
- Seler naciowy
- 1 cebula
- Parmezan
- Kiełki dowolne
- Łyżka kaparów
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka cukru
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Tartaletka z mangowym chutneyem i serem pleśniowym:
Pokrój drobno mango, wymieszaj z cukrem i octem, możesz dodać krem balsamiczny.
Całość podsmaż i dodaj białe wino. Następnie odparuj nadmiar płynu. Dopraw cytrusowym sosem sojowym PONZU Kikkoman z odrobiną TABASCO® Habanero Sauce.Po ostygnięciu, napełnij tartaletki chutneyem i posyp pokruszonym serem pleśniowym. Jeśli chcesz, aby danie było wegańskie, zastąp ser pleśniowy odpowiednikiem sera wegańskiego.
Udekoruj tartaletkę świeżą kolendrą, posiekanym orzechem włoskim oraz kawałkami mango.
Opcjonalnie możemy zamiast mango użyć figi.
Tartaletka Caponata z chipsem z parmezanu:
Caponata:
Cebulę, oliwki oraz kapary, seler pokrój na małe kawałki i usmaż z dodatkiem oliwy z oliwek.
- Na osobnej patelni podsmaż bakłażan oraz Polpę Pomidorową Mutti, aby nawodnić go słodkim sokiem z pomidorów.
Na koniec wymieszaj wszystko razem wraz z przyprawami.
Smacznego 😊!
Płatki parmezanu:
Na papierze do pieczenia uformuj płatki parmezanu używając łyżeczki. Piecz około 10 min. w bardzo gorącym piecu (220 °C/428 °F), aż kolor będzie złoty.
Płatkami udekoruj tartaletki
Smacznego 😊!