Czarny ryż smażony z warzywami

Czarny ryż smażony z warzywami

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  • 100 g polędwicy wołowej lub rostbefu
  • 1 jajko
  • 1 średnia marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 100 g ugotowanego brązowego ryżu
  • kilka łyżek bulionu
  • olej do smażenia
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w poprzek włókien w cienkie paski, przesmaż w woku na mocno rozgrzanym oleju. Przełóż na talerz i trzymaj w cieple.
  2. Warzywa obierz i umyj. Marchewkę i selera pokrój w plasterki. Ponownie rozgrzej olej w woku, wrzuć marchewki i chwilę smaż, dodaj selera. Następnie wbij jajko i energicznie zamieszaj.
  3. Wrzuć usmażoną wcześniej wołowinę i ugotowany ryż. Wlej kilka łyżek bulionu, dodaj do smaku 1-2 łyżki sosu sojowego, świeżo mielony czarny pieprz. Dla ostrości dodaj kilka kropel sosu TABASCO®. Wszystko dobrze wymieszaj.
  4. Podawaj udekorowane świeżymi warzywami.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
12,96 zł
60 ml
11,99 zł

Inne Przepisy