Dip hummusowy z sosem sojowym

Aromatyczny dip hummusowy

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy

  •        200 g gotowanej ciecierzycy (lub z puszki)

  •        8 łyżek wywaru do gotowania lub wody z puszki ciecierzycy

  •        1 ząbek czosnku

  •        2 łyżki tahini (lub prażonego sezamu)

  •        4 łyżki oliwy z oliwek

  •        2 łyżki soku z cytryny

  •        1 łyżka cukru

  •        1 łyżeczka papryki w proszku

  •        1 łyżeczka kminku

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Obierz czosnek i posiekaj na grubo.

  2. Czosnek wraz z pozostałymi składnikami umieść w naczyniu i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.

  3. Do gotowego dipu dodaj oliwę z oliwek oraz Sos Sojowy Kikkoman, dla dekoracji posyp suszoną kolendrą i papryką.

  4. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select
1000 ml
Naklejki
vegan
31,99 zł