Dip hummusowy z sosem sojowym

Dip hummusowy z sosem sojowym

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tahini (lub prażonego sezamu)
  • 200 g gotowanej ciecierzycy (lub z puszki)
  • 8 łyżek wywaru do gotowania lub wody z puszki z ciecierzycy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5-6 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • W razie potrzeby: 1 łyżeczka kminku

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Obierz czosnek i posiekaj na grubo.
  2. Czosnek wraz z pozostałymi składnikami umieść w naczyniu i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Do gotowego dipu dodaj oliwę z oliwek oraz naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, dla dekoracji posyp suszoną kolendrą i papryką.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
13,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
16,20 zł
Please select
1000 ml
Naklejki
vegan
30,24 zł