Dip hummusowy z sosem sojowym

Dip hummusowy z sosem sojowym

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tahini (lub prażonego sezamu)
  • 200 g gotowanej ciecierzycy (lub z puszki)
  • 8 łyżek wywaru do gotowania lub wody z puszki z ciecierzycy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5-6 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • W razie potrzeby: 1 łyżeczka kminku

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Obierz czosnek i posiekaj na grubo.
  2. Czosnek wraz z pozostałymi składnikami umieść w naczyniu i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Do gotowego dipu dodaj oliwę z oliwek oraz naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, dla dekoracji posyp suszoną kolendrą i papryką.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
12,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
250 ml
Naklejki
vegan
14,49 zł
1000 ml
Naklejki
vegan
28,99 zł

Inne Przepisy