Powrót
Udostępnij:

Enchiladas

75 min
6  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska

Składniki

  • 500 g wołowiny (może być zmielona)
  • 250 g żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • opakowanie Funtastic Tortilla 4×25
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • Sos Chilli Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy
    Develey (200 ml)

Sposób przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 180°C.
  2. Podsmaż zmieloną wołowinę. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dopraw sosem TABASCO® i sosem sojowym. Całość smaż aż do uzyskania miękkości, odlej tłuszcz.
  3. Nałóż jednakowe porcje farszu na tortille i polej sosem czosnkowym. Zwiń tortille.
  4. Włóż do żaroodpornego naczynia szwem do dołu. Posyp startym żółtym serem i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180ºC. Serwuj z ulubionym sosem.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }