Enchiladas

Enchiladas

Czas Przygotowania 75 min Liczba Porcji 6 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  • 500 g wołowiny (może być zmielona)
  • 250 g żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • opakowanie Funtastic Tortilla 4x25
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • Sos Chilli Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy Develey (200 ml)

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 180°C.
  2. Podsmaż zmieloną wołowinę. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dopraw sosem TABASCO® i sosem sojowym. Całość smaż aż do uzyskania miękkości, odlej tłuszcz.
  3. Nałóż jednakowe porcje farszu na tortille i polej sosem czosnkowym. Zwiń tortille.
  4. Włóż do żaroodpornego naczynia szwem do dołu. Posyp startym żółtym serem i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180ºC. Serwuj z ulubionym sosem.

Produkty z Przepisu

410 g
5,29 zł
200 ml
3,99 zł
200 ml
3,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
12,96 zł
60 ml
11,99 zł

Inne Przepisy