
Enchiladas
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska
Składniki
- 500 g wołowiny (może być zmielona)
- 250 g żółtego sera
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- opakowanie Funtastic Tortilla 4x25
- Sos Sojowy Kikkoman
- TABASCO® Sauce
- oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
- Sos Chilli Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy Develey (200 ml)
Sposób przygotowania
- Nastaw piekarnik na 180°C.
- Podsmaż zmieloną wołowinę. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dopraw sosem TABASCO® i sosem sojowym. Całość smaż aż do uzyskania miękkości, odlej tłuszcz.
- Nałóż jednakowe porcje farszu na tortille i polej sosem czosnkowym. Zwiń tortille.
- Włóż do żaroodpornego naczynia szwem do dołu. Posyp startym żółtym serem i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180ºC. Serwuj z ulubionym sosem.