Enchiladas

Enchiladas

Czas Przygotowania 75 min Liczba Porcji 6 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  • 500 g wołowiny (może być zmielona)
  • 250 g żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • opakowanie Funtastic Tortilla 4x25
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • Sos Chilli Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy Develey (200 ml)

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 180°C.
  2. Podsmaż zmieloną wołowinę. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dopraw sosem TABASCO® i sosem sojowym. Całość smaż aż do uzyskania miękkości, odlej tłuszcz.
  3. Nałóż jednakowe porcje farszu na tortille i polej sosem czosnkowym. Zwiń tortille.
  4. Włóż do żaroodpornego naczynia szwem do dołu. Posyp startym żółtym serem i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180ºC. Serwuj z ulubionym sosem.

Produkty z Przepisu

410 g
5,19 zł
Please select
200 ml
4,19 zł
Please select
200 ml
4,19 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
13,39 zł
Please select
60 ml
11,99 zł
Please select