
Filet z kurczaka w marynacie Teriyaki Kikkoman i TABASCO® Sauce
Składniki
- Kikkoman Marynata Teriyaki
- TABASCO® Pepper Sauce
- 200 g piersi z kurczaka
- Oliwa z suszonych pomidorów
- Ząbek czosnku
- Kasza kuskus
- Łyżeczka miodu
SAŁATKA :
- Develey Premium Musztarda Miodowa
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Mutti Pelati Pomidory Całe
- 1 mała cebula czerwona pokrojona w kosteczkę
- 1 średnia papryka zielona pokrojona w kostkę
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Kilka kropel soku z limonki
Sposób przygotowania
Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Z oliwy z suszonych pomidorów , miodu, zmiażdżonego czosnku, TABASCO ® Pepper Sauce, Marynaty Teriyaki Kikkoman zrób marynatę.
Pierś z kurczaka podziel na kotlety, włóż do miski z marynatą, zakryj szczelnie folią spożywczą. Następnie schowaj do lodówki na 20 min.
W czasie marynowania mięsa możesz przygotować sałatkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i dopraw sosem winegret z oliwy, Cytrusowego sosu sojowego PONZU Kikkoman i limonki oraz Musztardy Miodowej Develey Premium.
Kuskus zalej gorącą wodą 5 milimetrów nad kaszą i przykryj na 6-8 min.
Kotlety smaż na teflonowej patelni lub na grillu kontaktowym. Podawaj z sałatka i kaszą. Pozostały sosem winegret polej po daniu, aby nadać wilgoci i smaku.
Smacznego 😊!