Filet z kurczaka w marynacie Teriyaki Kikkoman i TABASCO® Pepper Sauce na sposób Orleański podany z sałatką warzywną i kaszą kus- kus

Filet z kurczaka w marynacie Teriyaki Kikkoman i TABASCO®

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Amerykańska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  • 2 filety po 150 -170 g
  • marynata Teriyaki Kikkoman
  • oliwa z suszonych pomidorów
  • TABASCO® Pepper Sauce
  • łyżeczka miodu
  • ząbek czosnku
  • kasza kus-kus

Sałatka :

  • 4 pomidory Pelati bez skóry Mutti –pokrojone w grubą kostkę
  • 1 mała cebula czerwona pokrojona w kosteczkę
  • 1 średnia papryka zielona pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • Costa d'Oro Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman
  • kilka kropel soku z limonki
  • musztarda miodowa Develey

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć. Pozostałe składniki (oliwa z suszonych pomidorów, miód, czosnek zmiażdżony ,TABASCO® Pepper Sauce, Marynata Teriyaki Kikkoman ) wymieszać w misce . Filety z kurczaka włożyć do miski z marynatą zakryć szczelnie folia spożywczą. Następnie włożyć do lodówki na 20min. W czasie marynowania mięsa można przygotować sałatkę . Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić sosem uzyskanym z oliwy , Cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman i limonki oraz musztardy miodowej. Kasze kus-kus zalać gorącą wodą 5 milimetrów nad kaszą i przykryć na 6-8 min. Nasze kotlety smaż na teflonowej patelni lub na grillu kontaktowym, ale również możesz piec w piekarniku . Podawaj z sałatka i kaszą . Pozostałym sosem winegret polej po daniu, aby nadać wilgoci i smaku. Smacznego.

Produkty z Przepisu

250 ml
15,99 zł
60 ml
11,99 zł
400 g
4,99 zł
150 ml
12,99 zł
1000ml
29,99 zł
500 ml
17,49 zł
750 ml
24,99 zł
250 ml
10,69 zł

Inne Przepisy