
Filet z kurczaka w marynacie Teriyaki Kikkoman i TABASCO®
Składniki
- 2 filety po 150 -170 g
- marynata Teriyaki Kikkoman
- oliwa z suszonych pomidorów
- TABASCO® Pepper Sauce
- łyżeczka miodu
- ząbek czosnku
- kasza kus-kus
Sałatka :
- 4 pomidory Pelati bez skóry Mutti –pokrojone w grubą kostkę
- 1 mała cebula czerwona pokrojona w kosteczkę
- 1 średnia papryka zielona pokrojona w kostkę
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- Costa d'Oro Oliwa z Oliwek Extra Virgin
- Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman
- kilka kropel soku z limonki
- musztarda miodowa Develey
Sposób przygotowania
Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć. Pozostałe składniki (oliwa z suszonych pomidorów, miód, czosnek zmiażdżony ,TABASCO® Pepper Sauce, Marynata Teriyaki Kikkoman ) wymieszać w misce . Filety z kurczaka włożyć do miski z marynatą zakryć szczelnie folia spożywczą. Następnie włożyć do lodówki na 20min. W czasie marynowania mięsa można przygotować sałatkę . Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić sosem uzyskanym z oliwy , Cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman i limonki oraz musztardy miodowej. Kasze kus-kus zalać gorącą wodą 5 milimetrów nad kaszą i przykryć na 6-8 min. Nasze kotlety smaż na teflonowej patelni lub na grillu kontaktowym, ale również możesz piec w piekarniku . Podawaj z sałatka i kaszą . Pozostałym sosem winegret polej po daniu, aby nadać wilgoci i smaku. Smacznego.