Filet z kurczaka w marynacie Teriyaki Kikkoman i TABASCO® Pepper Sauce na sposób Orleański podany z sałatką warzywną i kaszą kus- kus

Filet z kurczaka w marynacie Teriyaki Kikkoman i TABASCO® Sauce

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Amerykańska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

SAŁATKA :

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Z oliwy z suszonych pomidorów , miodu, zmiażdżonego czosnku, TABASCO ® Pepper Sauce, Marynaty Teriyaki Kikkoman zrób marynatę. 

  2. Pierś z kurczaka podziel na kotlety, włóż do miski z marynatą, zakryj szczelnie folią spożywczą. Następnie schowaj do lodówki na 20 min.

  3. W czasie marynowania mięsa możesz przygotować sałatkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i dopraw sosem winegret z oliwy, Cytrusowego sosu sojowego PONZU Kikkoman i limonki oraz Musztardy Miodowej Develey Premium. 

  4. Kuskus zalej gorącą wodą 5 milimetrów nad kaszą i przykryj na 6-8 min. 

  5. Kotlety smaż na teflonowej patelni lub na grillu kontaktowym. Podawaj z sałatka i kaszą. Pozostały sosem winegret polej po daniu, aby nadać wilgoci i smaku. 

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

250 ml
17,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select
400 g
5,49 zł
Please select
150 ml
12,99 zł
Please select
270 g
4,59 zł
Please select