
Filety z kurczaka
Poziom Trudności:
Umiarkowany
Kuchnia:
Składniki
- 500g filetów z kurczaka
- Kikkoman Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem
Marynata:
- 1 łyżka stołowa suszonej kolendry
- 1 łyżka stołowa słodkiej papryki
- 4 łyżki stołowe oleju
- 3 łyżki stołowe Kikkoman Cytrusowy sos sojowy Ponzu
- 2 łyżki stołowe Kikkoman Naturalnie warzony sos sojowy
Sposób przygotowania
Oczyścić i umyć mięso. Posiekać na mniejsze filety, w razie potrzeby ubić tłuczkiem. Wymieszać wszystkie składniki marynaty i marynować mięso przez co najmniej 30 minut. Polać olejem i grillować na dużym ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Posmarować sosem Teriyaki z pieczonym czosnkiem z każdej strony jako polewa.