Filety z kurczaka

Filety z kurczaka

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:

Składniki Składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • Kikkoman Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem

Marynata:

  • 1 łyżka stołowa suszonej kolendry
  • 1 łyżka stołowa słodkiej papryki
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 3 łyżki stołowe Kikkoman Cytrusowy sos sojowy Ponzu
  • 2 łyżki stołowe Kikkoman Naturalnie warzony sos sojowy

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Oczyścić i umyć mięso. Posiekać na mniejsze filety, w razie potrzeby ubić tłuczkiem. Wymieszać wszystkie składniki  marynaty i marynować mięso  przez co najmniej 30 minut. Polać olejem i grillować  na dużym ogniu  przez 3 minuty z każdej strony. Posmarować sosem Teriyaki z pieczonym czosnkiem z każdej strony  jako polewa.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
12,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
250 ml
Naklejki
vegan
14,49 zł

Inne Przepisy