
Gnocchi w sosie pomidorowym z warzywami w asyście roladek drobiowych
Składniki
SOS POMIDOROWY:
- Kikkoman Sos sojowy
- Mutti Passata Przecier Pomidorowy
- Rummo Gnocchi Di Patate Gnocchi Ziemniaczane
- TABASCO® Pepper Sauce
- 2 cebulki szalotki
- 1 cukinia (ok. 300 g)
- 1 ząbek czosnku
- 70 g tartego parmezanu
- Kilka listków bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
ROLADKI DROBIOWE Z BOCZKIEM :
- Develey Premium Musztarda Bawarska
- TABASCO® Chipotle Sauce
- Udko z kurczaka bez kości
- Plastry boczku/bekonu
Sposób przygotowania
W garnku na oliwie z oliwek zeszklij obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj posiekany czosnek i chwilę razem podsmaż.
Wlej Passatę pomidorową Mutti, dopraw Sosem sojowym Kikkoman, po odrobinę TABASCO® Pepper Sauce i oregano. Gotuj przez ok. 5-7 minut, a następnie dodaj bazylię.
Gnocchi Rummo od momentu wypłynięcia na wierzch gotuj jeszcze 2 min, dodaj do sosu, wymieszaj i podawaj .
W udka z kurczaka delikatnie wsmaruj Musztardę Bawarską Develey Premium.
Następnie na każdy kawałek wysmarowanego mięsa połóż plasterek bekonu / boczku i zwiń w roladkę w foli aluminiowej. Piecz w 180°C przez 15-17 min.
Smacznego 😊!