
Gnocchi w sosie pomidorowym z warzywami w asyście roladek drobiowych
Składniki
SOS POMIDOROWY:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 cebulki szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 250 ml Passaty (przecieru) pomidorowego Mutti
- kilka listków bazylii
- sos sojowy naturalnie warzony Kikkoman
- TABASCO® Pepper Sauce
oraz
- 1 łyżka oliwy Costa d'Oro
- 1 cukinia (ok. 300 g)
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 400 g ugotowanych Gnocchi Rummo
- 70 g tartego parmezanu
ROLADKI DROBIOWE Z BOCZKIEM :
- udko z kurczaka bez kości
- TABASCO® Chipotle Sauce
- plastry boczku / bekonu
- musztarda Bawarska Develey
Sposób przygotowania
W garnku na oliwie z oliwek, zeszklić obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać posiekany czosnek i chwilę razem podsmażać. Wlać Passatę Mutti , doprawić naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman , odrobiną TABASCO® Pepper Sauce i oregano. Gotować przez ok. 5 - 7 minut a następnie dodać bazylię . Gnocchi Rummo od momentu wypłynięcia na wierzch gotuj jeszcze 2 min. Gnocchi dodaj do sosu , wymieszaj i podawaj . Udka z kurczaka lekko klepnij i wysmaruj w nie musztardę Bawarską Develey . Następnie na każdy kawałek wysmarowanego mięsa połóż plasterek bekonu / boczku i zwiń w roladkę w foli aluminiowej. Piecz w temp.180 s przez 15-17 min. Smacznego.