Powrót
Udostępnij:

Gnocchi w sosie pomidorowym z warzywami w asyście roladek drobiowych

40 min
4  osoby
YouTube

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Europejska
  • Dieta Białkowa

Składniki

SOS POMIDOROWY:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 cebulki szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml Passaty (przecieru) pomidorowego Mutti
  • kilka listków bazylii
  • sos sojowy naturalnie warzony Kikkoman
  • TABASCO® Pepper  Sauce

oraz

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cukinia (ok. 300 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 400 g ugotowanych Gnocchi  Rummo
  • 70 g tartego parmezanu

 

ROLADKI DROBIOWE Z BOCZKIEM :

  • udko z kurczaka bez kości
  • TABASCO® Chipotle Sauce
  • plastry boczku / bekonu
  • musztarda Bawarska Develey

Sposób przygotowania

W garnku na oliwie z oliwek, zeszklić obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać posiekany czosnek i chwilę razem podsmażać.

Wlać Passatę Mutti , doprawić naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman , odrobiną  TABASCO® Pepper Sauce i oregano.

Gotować przez ok. 5 – 7 minut a  następnie dodać bazylię . Gnocchi Rummo od momentu wypłynięcia  na wierzch  gotuj jeszcze 2 min. Gnocchi dodaj do sosu , wymieszaj i podawaj .

Udka z kurczaka lekko klepnij i wysmaruj w nie musztardę Bawarską Develey .

Następnie na każdy kawałek wysmarowanego mięsa połóż plasterek bekonu / boczku i zwiń w roladkę w foli aluminiowej.

Piecz w temp.180 s przez 15-17 min.

Smacznego.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }