Gnocchi w sosie pomidorowym z warzywami w asyście roladek drobiowych

Gnocchi w sosie pomidorowym z warzywami w asyście roladek drobiowych

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

SOS POMIDOROWY:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 cebulki szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml Passaty (przecieru) pomidorowego Mutti
  • kilka listków bazylii
  • sos sojowy naturalnie warzony Kikkoman
  • TABASCO® Pepper  Sauce

oraz

  • 1 łyżka oliwy Costa d'Oro
  • 1 cukinia (ok. 300 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 400 g ugotowanych Gnocchi  Rummo
  • 70 g tartego parmezanu

  ROLADKI DROBIOWE Z BOCZKIEM :

  • udko z kurczaka bez kości
  • TABASCO® Chipotle Sauce
  • plastry boczku / bekonu
  • musztarda Bawarska Develey

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

W garnku na oliwie z oliwek, zeszklić obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać posiekany czosnek i chwilę razem podsmażać. Wlać Passatę Mutti , doprawić naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman , odrobiną  TABASCO® Pepper Sauce i oregano. Gotować przez ok. 5 - 7 minut a  następnie dodać bazylię . Gnocchi Rummo od momentu wypłynięcia  na wierzch  gotuj jeszcze 2 min. Gnocchi dodaj do sosu , wymieszaj i podawaj . Udka z kurczaka lekko klepnij i wysmaruj w nie musztardę Bawarską Develey . Następnie na każdy kawałek wysmarowanego mięsa połóż plasterek bekonu / boczku i zwiń w roladkę w foli aluminiowej. Piecz w temp.180 s przez 15-17 min. Smacznego.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
13,39 zł
Please select
150 ml
Promocja %
Naklejki
vegan
8,99 zł 9,99 zł
250 ml
Naklejki
vegan
14,47 zł
Please select
60 ml
11,99 zł
60 ml
11,99 zł
Please select
700 g
7,98 zł
400 g
6,30 zł
500 g
5,78 zł
150 ml
24,97 zł
Please select
500g
9,45 zł