Gnocchi w sosie pomidorowym z warzywami w asyście roladek drobiowych

Gnocchi w sosie pomidorowym z warzywami w asyście roladek drobiowych

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

SOS POMIDOROWY:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 cebulki szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml Passaty (przecieru) pomidorowego Mutti
  • kilka listków bazylii
  • sos sojowy naturalnie warzony Kikkoman
  • TABASCO® Pepper  Sauce

oraz

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cukinia (ok. 300 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 400 g ugotowanych Gnocchi  Rummo
  • 70 g tartego parmezanu

  ROLADKI DROBIOWE Z BOCZKIEM :

  • udko z kurczaka bez kości
  • TABASCO® Chipotle Sauce
  • plastry boczku / bekonu
  • musztarda Bawarska Develey

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

W garnku na oliwie z oliwek, zeszklić obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać posiekany czosnek i chwilę razem podsmażać. Wlać Passatę Mutti , doprawić naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman , odrobiną  TABASCO® Pepper Sauce i oregano. Gotować przez ok. 5 - 7 minut a  następnie dodać bazylię . Gnocchi Rummo od momentu wypłynięcia  na wierzch  gotuj jeszcze 2 min. Gnocchi dodaj do sosu , wymieszaj i podawaj . Udka z kurczaka lekko klepnij i wysmaruj w nie musztardę Bawarską Develey . Następnie na każdy kawałek wysmarowanego mięsa połóż plasterek bekonu / boczku i zwiń w roladkę w foli aluminiowej. Piecz w temp.180 s przez 15-17 min. Smacznego.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
13,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
16,20 zł
Please select
60 ml
11,99 zł
Please select
60 ml
11,99 zł
Please select
700 g
7,49 zł 8,99 zł
400 g
7,99 zł
500 g
5,99 zł
Please select
150 ml
24,97 zł
Please select
500g
9,59 zł
Please select