Grillowany filet z kurczaka podany w chrupiącej miseczce z tortilli
Składniki
DIP Z SUSZONYCH POMIDORÓW :
- Develey Vegan majo
- TABASCO® Pepper Sauce
- Pomidory suszone w oleju słonecznikowym
- Ząbek czosnku
- 1 pęczek bazylii
- Cytryna
GRILOWANY FILET Z KURCZAKA W MISECZCE Z TORTILLI:
- Del Monte Brzoskwinie Połówki
- Develey Premium Musztarda Miodowa
- Oliwki Królewskie Zielone Drylowane
- Funtastic Tortilla pszenna z ziarnami
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
- Mutti Pomidory Koktajlowe Całe
- TABASCO® Habanero Sauce
- 150 g filetu z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- Ząbek czosnku
- 60 g ogórków małosolnych lub świeżych
- 80 g papryki mix kolorów
- 30 g cebula czerwona
- Rukola
Sposób przygotowania
Dip z suszonych pomidorów: bardzo drobno posiekaj suszone pomidory, czosnek i bazylię. Połącz z majonezem wegańskim Vegan majo Develey, dopraw do smaku TABASCO® Pepper Sauce i kilka kroplami cytryny.
Grillowany filet z kurczaka w tortilli: Tortille pszenną z ziarnami Funtastic włóż do metalowej miski i przyciśnij kolejną, mniejszą metalową miseczką. Włóż do piekarnika nagrzanego na 175°C na 4-5 min.
Sos Winegret: zmiksuj oliwę z oliwek extra virgin, Brzoskwinie Del Monte, Cytrusowy sos sojowy PONZU Kikkoma, kroplę TABASCO® Habanero Sauce, Musztardę Miodową Develey Premium.
Zamarynuj fileta z kurczaka w Sosie sojowym LESS SALT Kikkoman na 30 minut.
Warzywa pokrój w dowolny sposób. Zgrilluj mięso z obu stron. Do gotowej miseczki z tortilli włóż warzywa i polej sosem winegret. Mięso ułóż obok warzyw.
Smacznego 😊!