Grillowany filet z kurczaka podany z chrupiącą miseczką z tortilli
Poziom trudności: Łatwy
Składniki
Dip z suszonych pomidorów :
Grillowany filet z kurczaka podany w miseczce z tortilli i warzywami :
Sposób przygotowania
Dip z suszonych pomidorów :
Suszone pomidory, czosnek, bazylie drobno posiekaj . Połącz z majonezem wegańskim Vegan majo Develey i dopraw do smaku.
TABASCO® Pepper Sauce i kilka kroplami cytryny .
Grillowany filet z kurczaka podany z chrupiącą miseczką z tortilli :
Tortille wkładamy do metalowej miski i przyciskamy kolejną, mniejszą metalową miseczką od środka .
Wkładamy do piekarnika na 4-5 min. 175 st.
Sos Winegret: (Oliwa z oliwek Extra Virgin , brzoskwinia Del Monte , Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman ,kropla TABASCO® Habanero Pepper Sauce , musztarda miodowa Develey- wszystko zmiksować ).
Fileta z kurczaka marynujemy w sosie sojowym Less Salt Kikkoman na 30 min. Tak aby nabrał smaku od marynaty.
Warzywa kroimy w dowolny sposób, tak aby było wygodnie nam jeść.
Grillujemy mięsko z obu stron.
Do gotowej miseczki z tortilli wkładamy warzywa i polewamy sosem winegret. Mięso układamy przy warzywach.
Smacznego.
390 ml
60 ml