Grillowany torcik warzywny

Grillowany torcik warzywny

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Bakłażana pokrój w plastry i namocz w Cytrusowym sosie sosjowym PONZU Kikkoman na ok. 20min. aby puścił lekko goryczkę. 

  2. Cukinie również pokrój w plastry, a paprykę wzdłuż na szerokie paski . W czasie kiedy warzywa są pokrojone, a bakłażan się marynuje włóż do miski ser, czosnek zmiażdżony, zioła i dodaj odrobinę Cytrusowego sosu sojowego PONZU Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce, a następnie, wszystko dokładnie wymieszaj. 

  3. Bakłażana osusz. Warzywa grilluj, lub włóż do piekarnika z opcją „grill” . 

  4. Następnie po zgrillowaniu zalej warzywa marynatą jaką uzyskaliśmy z połączenia Cytrusowego sosu sojowego PONZU Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce, czosnku oraz świeżych ziół . Wymieszaj wszystko i układaj na talerzu. Na wierzch dodaj Pesto Alla Genovese Develey połączone z suszonymi pomidorami i posyp prażonymi orzechami . 

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
400 g
7,65 zł
Please select
150 ml
12,99 zł
Please select