Grillowany torcik warzywny

Grillowany torcik warzywny

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej
  • 1/2 średniej wielkości papryki żółtej
  • 1/2 cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • ser ricotta (lub twaróg polski)
  • orzechy włoskie (można inne )
  • Cytrusowy Sos sojowy Ponzu KikkomanTABASCO® Chipotle Sauce
  • pomidorki koktajlowe Mutti
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • świeża mięta
  • natka pietruszki
  • pesto bazyliowe Develey

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Bakłażana pokrój w plastry i namocz w cytrusowym  sosie sosjowym Ponzu Kikkoman na ok 20min. aby puścił lekko goryczkę. Cukinie również pokrój w plastry, a paprykę wzdłuż na szerokie paski . W czasie kiedy warzywa są pokrojone, a bakłażan się marynuje włóż do miski ser, czosnek zmiażdżony, zioła i dodaj odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce a następnie, wszystko dokładnie wymieszaj. Bakłażana osusz. Warzywa grilluj, lub włóż do piekarnika z opcją „grill” . Następnie po czynności grillowej zalej warzywa marynatą jaką uzyskaliśmy z połączenia cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce, czosnku oraz świeżych ziół . Wymieszaj wszystko i układaj na talerzu. Na wierzch dodaj pesto bazyliowe połączone z suszonymi pomidorami i posyp prażonymi orzechami . Smacznego.

Produkty z Przepisu

190 g
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select
400 g
7,29 zł
Please select
150 ml
12,99 zł
Please select