Powrót
Udostępnij:

Grillowany torcik warzywny

35 min
2  osoby
YouTube

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Europejska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej
  • 1/2 średniej wielkości papryki żółtej
  • 1/2 cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • ser ricotta (lub twaróg polski)
  • orzechy włoskie (można inne )
  • Cytrusowy Sos sojowy Ponzu Kikkoman
  • TABASCO® Chipotle Sauce
  • pomidorki koktajlowe Mutti
  • oliwy z oliwek extra virgin Mueloliva
  • świeża mięta
  • natka pietruszki
  • pesto bazyliowe Develey

Sposób przygotowania

Bakłażana pokrój w plastry i namocz w cytrusowym  sosie sosjowym Ponzu Kikkoman na ok 20min. aby puścił lekko goryczkę.

Cukinie również pokrój w plastry, a paprykę wzdłuż na szerokie paski .

W czasie kiedy warzywa są pokrojone, a bakłażan się marynuje włóż do miski ser, czosnek zmiażdżony, zioła i dodaj odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce a następnie, wszystko dokładnie wymieszaj.

Bakłażana osusz.

Warzywa grilluj, lub włóż do piekarnika z opcją „grill” . Następnie po czynności grillowej zalej warzywa marynatą jaką uzyskaliśmy z połączenia cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce, czosnku oraz świeżych ziół . Wymieszaj wszystko i układaj na talerzu.

Na wierzch dodaj pesto bazyliowe połączone z suszonymi pomidorami i posyp prażonymi orzechami .

Smacznego.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }