
Grillowany torcik warzywny
Składniki
- 1 bakłażan
- 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej
- 1/2 średniej wielkości papryki żółtej
- 1/2 cukinii
- 2 ząbki czosnku
- ser ricotta (lub twaróg polski)
- orzechy włoskie (można inne )
- Cytrusowy Sos sojowy Ponzu KikkomanTABASCO® Chipotle Sauce
- pomidorki koktajlowe Mutti
- Oliwa z oliwek extra virgin
- świeża mięta
- natka pietruszki
- pesto bazyliowe Develey
Sposób przygotowania
Bakłażana pokrój w plastry i namocz w cytrusowym sosie sosjowym Ponzu Kikkoman na ok 20min. aby puścił lekko goryczkę. Cukinie również pokrój w plastry, a paprykę wzdłuż na szerokie paski . W czasie kiedy warzywa są pokrojone, a bakłażan się marynuje włóż do miski ser, czosnek zmiażdżony, zioła i dodaj odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce a następnie, wszystko dokładnie wymieszaj. Bakłażana osusz. Warzywa grilluj, lub włóż do piekarnika z opcją „grill” . Następnie po czynności grillowej zalej warzywa marynatą jaką uzyskaliśmy z połączenia cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce, czosnku oraz świeżych ziół . Wymieszaj wszystko i układaj na talerzu. Na wierzch dodaj pesto bazyliowe połączone z suszonymi pomidorami i posyp prażonymi orzechami . Smacznego.