Guacamole - pasta z awokado na ostro

Guacamole w ostrej odsłonie

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  •        TABASCO® Habanero Sauce

  •        4 dojrzałe awokado

  •        2-3 ząbki czosnku

  •        1/2 papryczki chili

  •        1 czerwona cebula

  •        1 limonka

  •        Pół pęczka świeżej kolendry

  •        1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

  •        Sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Avocado przekrój na pół, usuń pestki. Delikatnie wyjmij miąższ łyżeczką, pokrój w drobną kostkę lub rozgnieć widelcem na gładką masę.

  2. Do avocado dodaj posiekaną cebulę, roztarty czosnek, drobno posiekaną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszaj.

  3. Dodaj oliwę z oliwek i sok z limonki. Wszystko przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO® Habanero Sauce.

  4. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu z nachos.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select