
Guacamole - pasta z awokado na ostro
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska
Składniki
- 4 dojrzałe avocado
- 2-3 ząbki czosnku
- pół papryczki chili
- 1 czerwona cebula
- 1 limonka
- pół pęczka świeżej kolendry
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin
- TABASCO® Habanero Sauce
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Avocado przekrój na pół, usuń pestki. Delikatnie wyjmij miąższ łyżeczką, pokrój w drobną kostkę lub rozgnieć widelcem na gładką masę.
- Do avocado dodaj posiekaną cebulę, roztarty czosnek, drobno posiekaną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszaj.
- Dodaj oliwę z oliwek i sok z limonki. Wszystko przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
- Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu z nachos.