Guacamole - pasta z awokado na ostro

Guacamole - pasta z awokado na ostro

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  •  4 dojrzałe avocado
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół papryczki chili
  • 1 czerwona cebula
  • 1 limonka
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin Costa d'Oro
  • TABASCO® Habanero Sauce
  • sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Avocado przekrój na pół, usuń pestki. Delikatnie wyjmij miąższ łyżeczką, pokrój w drobną kostkę lub rozgnieć widelcem na gładką masę.
  2. Do avocado dodaj posiekaną cebulę, roztarty czosnek, drobno posiekaną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszaj.
  3. Dodaj oliwę z oliwek i sok z limonki. Wszystko przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO ®.
  4. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu z nachos.

Produkty z Przepisu

60 ml
11,99 zł
1000ml
29,99 zł
500 ml
17,49 zł
750 ml
24,99 zł
250 ml
10,69 zł

Inne Przepisy