Powrót
Udostępnij:

Guacamole - pasta z awokado na ostro

20 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska
  • Dieta Bez laktozy
  • Dieta Wegańska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  •  4 dojrzałe avocado
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół papryczki chili
  • 1 czerwona cebula
  • 1 limonka
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin Mueloliva
  • TABASCO® Habanero Sauce
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Avocado przekrój na pół, usuń pestki. Delikatnie wyjmij miąższ łyżeczką, pokrój w drobną kostkę lub rozgnieć widelcem na gładką masę.
  2. Do avocado dodaj posiekaną cebulę, roztarty czosnek, drobno posiekaną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszaj.
  3. Dodaj oliwę z oliwek i sok z limonki. Wszystko przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO ®.
  4. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu z nachos.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }