Guacamole w ostrej odsłonie
Składniki
- TABASCO® Habanero Sauce
- 4 dojrzałe awokado
- 2-3 ząbki czosnku
- 1/2 papryczki chili
- 1 czerwona cebula
- 1 limonka
- Pół pęczka świeżej kolendry
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Avocado przekrój na pół, usuń pestki. Delikatnie wyjmij miąższ łyżeczką, pokrój w drobną kostkę lub rozgnieć widelcem na gładką masę.
Do avocado dodaj posiekaną cebulę, roztarty czosnek, drobno posiekaną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszaj.
Dodaj oliwę z oliwek i sok z limonki. Wszystko przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO® Habanero Sauce.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu z nachos.
Smacznego 😊!