
Jajecznica z salsą warzywną
Składniki
- jajka,
- awokado,
- pomidory,
- kolendra,
- por,
- TABASCO® Chipotle Sauce,
- masło,
- sól,
- woda,
- czosnek
Sposób przygotowania
Rozbić jajka do głębszej miski, dodać TABASCO® Chipotle Sauce, wodę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać, do momentu połączenia się składników. Na średnim ogniu rozgrzać dużą patelnię. Roztopić kawałek masła tak, aby pokryć dno całej patelni. Na patelnię wlać przygotowane wcześniej jajka, cały czas mieszając tak, aby nie doprowadzić do przywarcia. W miseczce wymieszać posiekane pomidory, awokado, por, czosnek, kolendrę. Na koniec dodać TABASCO® Chipotle Sauce, całość wymieszać. Na talerz nałożyć porcję jajecznicy, na którą kładziemy warzywną salę.