Powrót
Udostępnij:

Jajecznica z salsą warzywną

15 min
 osoby

Poziom trudności: Umiarkowany

  • Kuchnia Polska

Składniki

  • jajka,
  • awokado,
  • pomidory,
  • kolendra,
  • por,
  • TABASCO® Chipotle Sauce,
  • masło,
  • sól,
  • woda,
  • czosnek

Sposób przygotowania

Rozbić jajka do głębszej miski, dodać TABASCO® Chipotle Sauce, wodę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać, do momentu połączenia się składników. Na średnim ogniu rozgrzać dużą patelnię. Roztopić kawałek masła tak, aby pokryć dno całej patelni. Na patelnię wlać przygotowane wcześniej jajka, cały czas mieszając tak, aby nie doprowadzić do przywarcia. W miseczce wymieszać posiekane pomidory, awokado, por, czosnek, kolendrę. Na koniec dodać TABASCO® Chipotle Sauce, całość wymieszać. Na talerz nałożyć porcję jajecznicy, na którą kładziemy warzywną salę.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }