Karminadle z szałotem

Smakowite karminadle z szałotem

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

SZAŁOT:

KARMINADLE:

  •        Kikkoman Sos sojowy

  •        500 g mięsa mielonego

  •        Jajko

  •        Mała bułka

  •        Średnia cebula

  •        Pieprz

  •        Sól

  •        Olej do smażenia

DODATKI:

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Włóż mięso do miski, wbij jajko, dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

  2.  Bułkę namocz w wodzie, gdy zmięknie odciśnij i dodaj do mięsa, dopraw do  smaku pieprzem oraz  Sosem sojowym Kikkoman. Wyrób ręką na jednolitą  masę.

  3.  Formuj okrągłe, spłaszczone kotleciki, smaż z obu stron na mocno  rozgrzanym tłuszczu.

  4.  Ziemniaki ugotuj w mundurkach w nieosolonej wodzie. Po ugotowaniu  ziemniaki ostudź, obierz ze skórki, pokrój w talarki i przełóż do salaterki.

  5.  Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż pokrojony w kosteczkę  boczek. Gdy boczek się zarumieni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę  i smaż, aż się zeszkli. Patelnię zdejmij z ognia i dodaj do boczku, cebuli oraz  Octu Winnego z białego wina Develey, a następnie wymieszaj.

  6.  Dodaj całość do salaterki z ziemniakami i ponownie wymieszaj. Dodaj  pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.

  7.  W miseczce wymieszaj bulion z  Musztardą Bawarską Develey Premium.  Dopraw solą i pieprzem. Zalej sosem sałatkę i wymieszaj wszystkie  składniki.

  8.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

250 ml
8,00 zł
Please select
500 ml
8,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select
390 ml
Naklejki
vegan
vlab
8,99 zł
Please select
270 g
4,59 zł
Please select