Karminadle z szałotem

Karminadle z szałotem

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

Szałot :

  • 0,5 kg ziemniaki
  • 150 g boczek
  • TABASCO® Chipotle Sauce
  • cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Szklanka bulionu warzywnego
  • ocet winny z białego wina Develey
  • 1 łyżka musztardy Bawarskiej Develey
  • Sól
  • Pieprz czarny

    Karminadle :

  • 50 dag mięsa mielonego
  • naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
  •  jajko
  •  mała bułka
  • średnia cebula
  • pieprz i sól
  • olej do smażenia

  Dodatki :

  • majonez Vegan majo Develey

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Włożyć mięso do miski, wbić jajko, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.  Bułkę namoczyć w wodzie, gdy zmięknie odcisnąć i dodać do mięsa, doprawić do smaku pieprzem oraz naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Wyrobić ręką na jednolitą masę. Formować okrągłe, spłaszczone kotleciki, smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.   Ziemniaki ugotuj w mundurkach w nieosolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki ostudź, obierz ze skórki, pokrój w talarki i przełóż do salaterki. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż pokrojony w kosteczkę boczek. Gdy boczek się zarumieni dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż aż się zeszkli. Patelnię zdejmij z ognia i dodaj do boczku, cebuli oraz octu winnego. Wymieszaj. Dodaj całość do salaterki z ziemniakami i wymieszaj. Dodaj pokrojone w kostkę korniszony/ małosolne. W miseczce wymieszaj bulion z musztardą. Dopraw solą i pieprzem. Sosem zalej sałatkę i wymieszaj wszystkie składniki.   Smacznego.  

Produkty z Przepisu

250 ml
6,64 zł
Please select
500 ml
6,64 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
13,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
16,20 zł
Please select
60 ml
11,99 zł
Please select
390 ml
Naklejki
vegan
vlab
9,72 zł
270 g
4,19 zł
Please select