Karminadle z szałotem
Poziom trudności: Łatwy
Składniki
Szałot :
Karminadle :
Dodatki :
Sposób przygotowania
Włożyć mięso do miski, wbić jajko, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, gdy zmięknie odcisnąć i dodać do mięsa, doprawić do smaku pieprzem oraz naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.
Wyrobić ręką na jednolitą masę. Formować okrągłe, spłaszczone kotleciki, smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w nieosolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki ostudź, obierz ze skórki, pokrój w talarki i przełóż do salaterki.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż pokrojony w kosteczkę boczek. Gdy boczek się zarumieni dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż aż się zeszkli.
Patelnię zdejmij z ognia i dodaj do boczku, cebuli oraz octu winnego. Wymieszaj.
Dodaj całość do salaterki z ziemniakami i wymieszaj.
Dodaj pokrojone w kostkę korniszony/ małosolne.
Zachęcamy do użycia buraczków obiadowych tartych Develey, które idealnie skomponują się z pozostałymi składnikami.
W miseczce wymieszaj bulion z musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
Sosem zalej sałatkę i wymieszaj wszystkie składniki.
Smacznego.
390 ml
150 ml
250 ml
150 ml