Kimchi z Tabasco® Pepper Sauce / TABASCO® Sriracha Sauce

Kimchi z Tabasco® Pepper Sauce / TABASCO® Sriracha Sauce

Czas Przygotowania min Liczba Porcji 12 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

Składniki na dzień 1

  • kapusta pekińska 1 średnia
  • biała rzepa 1 mała
  • cukier 30 g brązowy
  • sól kamienna odrobinę 10g

Składniki na dzień 2

  • świeży imbir 30 g
  • czosnek 20 g
  • cebula dymka 35 g
  • marchew 80 g
  • sos rybny 50 g
  • Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman 50 ml

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Cukier i sól dokładnie wcieramy w warzywa, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Gdy woda zacznie wyciekać z warzyw, mieszamy i przyciskamy czymś ciężkim, tak by warzywa były w niej zanurzone. Odstawiamy na noc do lodówki.

Kapustę i rzepę dokładnie odcedzamy z wody. Siekamy czosnek, imbir, dymkę, a marchewkę kroimy w julienne. Mieszamy sos sojowy, sos rybny, TABASCO® Pepper Sauce i TABASCO ® Sriracha Sauce  z cukrem, by powstał gęsty sos. Wcieramy sos w warzywa, pakujemy je ciasno w kamionkowym naczyniu i przechowujemy w temperaturze pokojowej 3 dni a resztę ok 2 tyg. W lodówce.

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
256ml
12,44 zł 15,55 zł