Klasyka smaku Burger BLT
Składniki
- Develey Majonez Premium 0% dodatku cukru
- Develey Sos Hamburger
- TABASCO® Pepper Sauce
- 800 g mielonego mięsa wołowego
- 100 g boczku wędzonego w plastrach
- 1 średniej wielkości pomidor
- 4 duże liście sałaty lodowej
- 10 krążków papryki Jalapeño
- 4 bułki do hamburgera
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Mięso dopraw solą i pieprzem, wymieszaj dokładnie do uzyskania gładkiej konsystencji. Uformuj 4 okrągłe kotlety o grubości ok. 3 cm.
Plastry boczku usmaż na grillu do uzyskania chrupkości.
Majonez Premium 0% dodatku cukru Develey dopraw TABASCO® Pepper Sauce.
Kotlety smaż na grillu/patelni ok. 3 min z każdej strony (temperatura wewnętrzna mięsa burgerowego powinna osiągnąć 68°C). Kiedy kotlety będą już niemal gotowe do serwowania, opiecz bułki na grillu.
Posmaruj bułkę doprawionym Majonezem Develey Premium 0% dodatku cukru, połóż usmażony kotlet, na kotlet wyłóż odpowiednio: sałatę, plaster pomidora, paski smażonego boczku, krążki papryki Jalapeno.
Wieczko bułki posmaruj Sosem Hamburger Develey, nakryj całość.
Smacznego😊!